Kohtus: Joobes juhid mõisteti tingimisi vangi

Kohus karistas joobes juhtimise eest 18-aastast Kaspar Kuivjõgit kuuekuulise vangistusega tingimisi 18-kuulise katseajaga, mil ta on allutatud käitumiskontrollile.

Kuivjõgit süüdistati selles, et ta 26. aprilli öösel juhtis Mustjala–Kihelkonna–Tehumardi maantee 31. kilomeetril sõiduautot Honda, olles keskmises joobes (alkoholisisaldus ühes liitris väljahingatavas õhus oli 0,85 mg). Vaid aasta varem karistas politsei teda joobes juhtimise eest 10 800 krooni suuruse rahatrahviga.

Samuti karistas kohus kuuekuulise tingimisi vangistusega ning käitumiskontrollile allutamisega 46-aastast Endel Heinsalu, keda süüdistati selles, et ta 25. aprilli hommikul kell 6.30 juhtis Kaarma vallas Kuressaare–Võhma–Panga maantee esimesel kilomeetril Saare Kommunaalile kuuluvat veoautot, olles kerges alkoholijoobes.

Heinsalu oli varem joobes juhtimise eest karistatud 9000 krooni suuruse rahatrahviga ning juhtimisõiguse peatamisega kolmeks kuuks.

Lubadeta juhtimine tõi kriminaalkaristuse. Kohus karistas 42-aastast Aivarit, kes istus autorooli vaatamata sellele, et ta juhtimisõigus oli kohtu poolt peatatud.

Möödunud aasta augustis oli Aivar joobes juhtimise pärast kohtu all ning kohus karistas teda rahalise karistuse ja mootorsõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kümneks kuuks. Kuid ta tabati tänavu 21. veebruaril Kuressaares Aia tänaval autoroolist, ning kohus tunnistas ta karistuse täitmisest kõrvalehoidumises süüdi, karistades teda 3 kuu pikkuse vangistusega tingimisi 18-kuulise katseajaga. Lisaks tuleb süüdlasel tasuda menetluskulud.

Koolivenna peksmise eest kohtu alla. Kohus karistas kooli õues vahetunni ajal kaaslasele kallale tunginud 16-aastast poissi neljakuulise vangistusega tingimisi üheaastase katseajaga.

Poissi süüdistati selles, et ta käesoleva aasta 4. veebruari hommikul tungis isiklike suhete pinnal tekkinud tüli käigus kallale oma koolikaaslasele, lüües teda kõigepealt peaga näkku, vastu ninajuurt, ning seejärel jalaga pähe, mille tagajärjel kannatanu pikali kukkus.

Peksja jätkas maaslamaja löömist. Peksmise lõpetasid vahele sekkunud koolikaaslased. Kannatanul olid lühemaaegsed tervisekahjustused – ninapiirkonna põrutus ja verevalum, vasema oimupiirkonna verevalum – ning talle anti esmaabi Kuressaare haiglas.

Kohtualusel tuleb tasuda menetluskulud ning hüvitada haigekassale kannatanule osutatud tervishoiuteenuse eest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 137 korda, sh täna 1)