Navitrolla on sama naljakas nagu maailm ise

Navitrolla on sama naljakas nagu maailm ise

 

Läinud neljapäevast alates on Saaremaa kunstistuudios avatud Võrumaa kunstniku Navitrolla näitus.

“Ma näitan siin oma tavalist loomingut ja siin on viimase viie-kuue aasta tööd, võib-olla vanemadki, sest ma olen hästi aeglane maalija,” tutvustas Navitrolla oma väljapanekut. “Mõnda pilti maalin paar aastat.”

“See on minu arusaamine ja nägemus maailmast ja ma tahaks uskuda, et minu moodus maailma näha avab nii mõnegi inimese silmad,” rääkis kunstnik oma töödest ja arvas, et vaataja võiks proovida mõnikord ka Navitrolla moodi vaadata. “Kõik on naljakas, kõik on huvitav.”

Kellelegi ei saa peale suruda oma nägemisviisi ja kunstnik on kaugel sellest, et seda õigustada. “Ma konstateerin fakti ja samas mina olen üks sellest mosaiigist. Ma olen üks väike osa maailmast, ja sama naljakas nagu kõik muu,” ütles Navitrolla.

“Ei teagi, kas saarlaste jaoks on nii oluline, et siin käivad kunstnikud ja näitavad oma töid,” arutles Võrumaa kunstnik. “Maailm on täis nii põnevaid kohti, et niisama ei viitsigi minna ühte ja samasse kohta tagasi. Mul on oma kodus Karula rahvuspargis nii hea olla, et kui mul oleks natukenegi valida, siis ma lihtsalt ei pistaks oma nina sealt välja, aga kuna mu pildid on väga nõudlikud – tahavad teiste juurde ka minna, siis ma olen sunnitud reisima,” sõnas kunstnik ja osutas käega piltidele: “Mul on nimelt väga pretensioonikad pildid minu suhtes.”

Näituse tegemine on Navitrollale samasugune nali nagu piltide maalimine. Seda nalja on aga olnud alates 1993. aastast päris palju. Piisab, kui nimetada näitusi Vaal galeriis, Osaka 10. rahvusvahelist kaasaegse kunsti triennaali, Artlonga galeriid Berliinis, Pont Neufi Pariisis jne, jne.

Navitrolla naljakat ja imestamisväärt maailma on saarlastel võimalik vaadata kunstistuudios kuni 26. juunini, aga juba sel suvel on tulemas Ajamajja tema järgmine näitus, kus võib-olla on ka mõned uued pildid. Seda juhul, kui kunstnik väga töökaks suisel ajal muutub.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 332 korda, sh täna 1)