Nüüd on Muhus Presidendi alleel ka president Ilvese puu

Nüüd on Muhus Presidendi alleel ka president Ilvese puu

 

Reedel Muhus eraviisilisel külaskäigul viibinud Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves istutas Väikese väina tammi lähedale Presidendi alleele pärna. Riigipead abistas puu kasvama panekul muhulanna Ene Oljanoi Lillevälja osaühingust. Piduliku sündmuse juures viibisid Muhu vallavanem Tiit Peedu, arendusnõunik Aadu Keskpaik.

Muhulaste ühistööna 1930-ndate aastate lõpul rajatud Presidendi allee Kuivastu–Kuressaare maantee ääres väina tammi lähedal taastasid talgulised selle aasta 17. mail. Talgute ajal istutasid puu ka president Arnold Rüütel ja proua Ingrid Rüütel. Presidentide Konstantin Pätsi ja Lennart Meri järeltulijad istutasid toonela teele lahkunud riigipeade auks mälestuspuud.

President Toomas Hendrik Ilves tänas muhulasi võimaluse eest oma puu Muhumaa mulda Presidendi alleele istutada. “Ma olen istutanud väga palju puid. Puude istutamine on iidne ja tore traditsioon. Tore, et me seda austame ja jätkame!” toonitas president Ilves.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 154 korda, sh täna 1)