Balti kultuuripäevadel Saksamaal kõneldakse Saaremaast

Saksa-Balti Sõprusring Baden-Württenbergis (Deutsch-Baltischer Freundeskreis in Baden-Württenberg e.V.) korraldab Saksamaal Braunsbach-Döttingenis 13.–15. juunil 34. Balti kultuuripäevad, mille kaks ettekannet on seotud Saaremaaga.

Ajakirja “Mitteilungen aus baltischem Leben” maikuu numbris avaldatud teabest nähtub, et seekordne üritus tuleb mõnegi vahepealse aastaga võrreldes märksa esinduslikum.

Kultuuripäevi on lubanud oma osalemisega austada nii Döttingeni omavalitsuse kui ka Baden-Württenbergi liidumaa sise- ja riigiministeeriumi esindajad. Berliinist tulevad kohale Eesti ja Läti suursaatkonna töötajad, lisaks Eesti Vabariigi kultuuriminister Laine Jänes ja sama ministeeriumi kantsler Siim Sukles.

Ürituse raames etteruttavalt juba 13. juunil toimuval jaanitulel astuvad kontserdiga üles Väikeste Lõõtspillide Ühing Eestist ning Läti folkloorigrupp Ilgi.

Kõigil kolmel päeval toimuvad hotellis Schloss Döttingen ettekandekoosolekud. Kaheksast ettekandest kaks on otseselt seotud Saaremaa ajaloo ja muististega. Josi von Koskulli raamatu “Suvi Saaremaal” eesti keelde tõlkijana esineb 14. juunil tunniajalise ettekandega Õilme Salumäe. Järgmisel päeval annavad Alexander Eckert ja Külli Erikson ülevaate Kihelkonna kiriku oreli restaureerimise hetkeseisust.

Raul Salumäe

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 31 korda, sh täna 1)