Pihtla vallavolikogu otsustab noorsootöötaja töölevõtmise pärast suvepuhkust (1)

Eile koos olnud Pihtla vallavolikogu otsustas valla noorsootöötaja töölevõtmist edasi arutada pärast suvepuhkust. Seda, et vallas on noorsootöös puudujääke, tunnistas volikogu istungil ka vallavanem Tõnu Hütt ning ühel meelel oldi selles, et inimest, kes noortega tegeleks, on vaja.

“Peame ainult kaaluma, kas meil on sellele inimesele pakkuda täiskohaga töökohta,” arutles Hütt. “Seda enam, et tänavuse aasta eelarvesse ei ole noorsootöötaja ametikohta planeeritud.” Vallavanema hinnangul on vald siiski noortega tegelemist toetanud, sest Pihtla on üks väheseid omavalitsusi, kus makstakse sajaprotsendiliselt nii noorte huvikoolides kui ka -ringides käimise eest.

Volikogu liikme Gabriel Sepa sõnul peaksid valla neljas n-ö keskuses kindlasti olema palliplatsid, kuid aastaringselt neil koos käia ei saa. Peeter Paomees rõhutas aga, et siiski peab olema inimene, kes noorte tegevust koordineerib. Paomees märkis veel, et tegema peab ka nn preventiivset tööd ning tegevust pakkuma ka väiksematele lastele.

Et Pihtla vallavalitsus ja -volikogu juulikuus puhkavad, otsustati küsimuse juurde tagasi tulla augustikuisel istungil. Noorsootöö probleem kerkis Pihtla vallas laiemalt päevakorda möödunud kuul, kui kohalikud kaagid vandaalitsesid Püha kiriku ümbruses ja bussiootepaviljonis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 32 korda, sh täna 1)