Ülikoolide Keskust Saaremaal juhib Maie Meius

Ülikoolide Keskust Saaremaal juhib Maie Meius

KUTSUB KOOSTÖÖLE: Sihtasutuse Ülikoolide Keskus Saaremaal juhataja Maie Meius kavatseb teha suuremat koostööd nii Saare maavalitsuse kui Saaremaa omavalitsuste liiduga.

Kolmapäeval maavalitsuses koos olnud sihtasutuse Ülikoolide Keskus Saaremaal (SA ÜKS) nõukogu määras organisatsiooni uueks juhiks Maie Meiuse.

Sihtasutuse juhataja aastail 2007–2008, maavalitsuse nõunik Olev Tõru lahkus ametist käesoleva aasta märtsis. Seejärel täitis SA ÜKS juhataja kohuseid Maie Meius, kes üleeile määrati organisatsiooni juhataja ametisse.

Varem Kuressaare gümnaasiumi koolituskeskuse Osilia juhatajana töötanud Maie Meius ütles Oma Saarele, et tulevikus peaks ülikoolide keskus tegema suuremat koostööd nii Saare maavalitsuse kui ka Saaremaa omavalitsuste liiduga.

“SA ÜKS peaeesmärk on kõrgkoolide ja nende käsutuses oleva teaduspotentsiaali kaasamine Lääne-Eesti regionaalsesse arengusse ning ülikoolidele uute tegevusväljendite leidmine,” märkis Meius, lisades, et käesoleval aastal on sihtasutusel kavas korraldada mitmeid seminare ja infopäevi.

SA ÜKS Kuressaare büroos Pargi tänav 5A (endine arhiiviraamatukogu) võetakse ka sel aastal vastu Tartu ülikooli astuda soovijate dokumente.
Sihtasutus Ülikoolide Keskus Saaremaal asutati 1997. aastal, asutajaliikmed olid Turu ülikool Soomest, Tartu ülikool, Eesti maaülikool, Tallinna tehnikaülikool ja Tallinna ülikool. ÜKS-i ametlik liige on ka Saare maavalitsus.

Sihtasutuse nõukogu juhib Kari Hyppönen Turu ülikoolist.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 314 korda, sh täna 1)