Kultuuriminister kinnitas saarte kultuuriprogrammi projektid

Kultuuriminister Laine Jänes kinnitas programmi “Saarte pärimuslik kultuurikeskkond 2008–2010” kultuuriprojektid. Kokku saavad programmist toetust 25 projekti kogusummas 375 398 krooni, sealhulgas toetati 13 Saare maakonna projekti 220 308 krooniga.

Suurima toetuse (kõik 30 000 krooni) said Leisi valla projekt “Vana tuuliku lugu”, Lümanda põhikool õpik-töövihiku “Lapsepõlvemaa” tarbeks ning MTÜ Saaremaa Rahvakultuuriselts Saare maakonna rahvariideraamatu väljaandmiseks.

Kuressaare Kultuurivarale eraldati 25 000 krooni saarlaste ülemaailmse kokkutuleku “Tagasi saarlaseks” tarbeks ning Eesti rahva muuseum sai välitöödeks Kihelkonna vallas 20 000 krooni.

Minister Laine Jänese sõnul soovitakse saarte kultuuriprogrammi abil kaasa aidata saarte vaimse ja materiaalse kultuuripärandi säilimisele, taastumisele, kohalikus kultuuris osalejate ringi laiendamisele ning eriti noorte sidumisele esivanemate keele ja kultuuripärandiga.

Saarte programm hõlmab Eesti püsielanikega saari: Saaremaa, Hiiumaa, Kassari, Muhu, Vormsi, Abruka, Ruhnu, Prangli, Naissaar, Vilsandi, Osmussaar, Kõinastu, Kesselaid. Programm ei hõlma Kihnu ega Manija saart, kuna neile on välja töötatud eraldi kultuuriprogramm.

Kultuuriministeerium käivitas programmi “Saarte pärimuslik kultuurikeskkond 2008–2010” sellest aastast esmakordselt. Saarte kultuuriprogrammi toetab kultuuriministeerium sel aastal 500 000 krooniga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 26 korda, sh täna 1)