Tartu üliõpilased käivitavad metsakaitse aktsiooni

Teavitamaks Eesti avalikkust valesti majandatud metsadest ja rikutud maastikest kavatseb Tartu üliõpilaste looduskaitsering luua internetiportaali, kuhu pannakse üles rikutud metsade ja maastike kaart koos selgitavate tekstide, fotode ja videoklippidega.

Üliõpilaste looduskaitsering kutsub metsasõpru üles saatma aadressil tylkr@ut.ee või TÜLKR, Postkast 380, Tartu 50002 vihjeid valesti majandatud metsadest ja rikutud maastikest Eestis (näiteks rüüstatud kotkapesad, rikutud pinnas jm).

“Oleksime väga tänulikud teadete eest, mis sisaldavad infot probleemi olemusest (mis on valesti tehtud, kes on süüdlane jne) ja võimalikult täpse asukoha kirjelduse, aga ka pilte või muud lisamaterjali olukorra kohta,” ütles Oma Saarele Tartu üliõpilaste looduskaitseringi president Annika Karusion, lisades, et kui teataja ei soovi infot oma nimega siduda, siis selle sooviga arvestatakse.

Karusioni sõnul valmib töö tulemusel kaart, mille abil Eesti avalikkus saaks metsanduse probleemidega tutvuda, rikkumistest teada anda ning kodanikualgatuse korras näiteks puudulikule seadusandlusele tähelepanu juhtida. Kaarti on kavas vastavalt laekuvale infole pidevalt täiendada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 31 korda, sh täna 1)