Müüki jõudis Saaremaine lambalihast täissuitsuvorst (1)

Eile jõudis Saaremaa lambakasvatajate turundusalase koostööprojekti raames müüki järjekordne toode – täissuitsuvorst Saaremaa lambalihast.

Saaremaa tarbijate ühistu Rae ja Tooma kaupluses ja Kaubaaidas ning Makrose hulgikaubanduses müügil oleva toote on lambakasvatajate tellimusel valmistanud Saaremaa lihatööstus. Tootearendusega on seotud lambakasvataja Vilve Nurmela Laasu talust Mõnnuste külast Kärla vallast ja Saaremaa lihatööstuse tehnoloog Malle Mägi, kes töötas välja vorsti koostise ja tehnoloogilise skeemi.

Vilve Nurmela suured Saaremaa maalambad on kasvanud ja ühtlasi hooldanud põliseid looduslikke rohumaid Natura 2000 Laasu hoiualal. Kasvatatud on nad mahedalt, st talus pole tarvitatud väetisi ega mürke.

Saaremaa lambakasvatajate rahastatava turundusalase koostööprojekti abil on juba kolmandat nädalat müügis saaremaine tallelihafilee, eelläbirääkimised käivad lambakasvatajatel Saaremaa restoranidega.

Saaremaa lambakasvatajate eestvedaja Veiko Maripuu ütles, et eesmärk on arendada mõned head ja kindlad tooted siseturu tarbeks ning siis keskenduda lambakasvatuse ökonoomikale ja lammaste kogumiskeskuse rajamisele. Sügiseks 2009 on lambakasvatajatel plaan müüa Eesti siseturu tarbeks aastaringselt 50 talle nädalas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 89 korda, sh täna 1)