Saarlased tulid Saarte mängudelt tagasi rekordilise arvu medalitega

Nädal aega Ahvenamaal kestnud Saarte mängud olid saarlastele edukad. Koju toodi 25 medalit, mis on läbi ajaloo suurim. Samas tõi saarlaste delegatsiooni juht Mati Mäetalu välja, et koondise jaoks olid mängud ka mitmete nappide kaotuste mängud.

Meelis Saare 0,1 punktine kaotus laskmises ja Kaili Adamsoni ühesentimeetrine allajäämine kolmikhüppes on vaid mõned näited sellest, kui napilt teinekord säravamast medalist või medalist üleüldse ilma jäädi. Vaatamata sellele tõdes Mäetalu, et mängud olid väga edukad.

Medalisaagiks kujunes kuus kulda, üheksa hõbedat ja kümme pronksi. Saarte arvestuses hõivas Saaremaa nende numbritega 10. koha.
Mäetalu märkis, et mitmed medalisaajad tegid meeldiva üllatuse. Näiteks Karli Kontkari kuldmedalit judos ei osanud oodata ka sportlane ise, rääkimata kaasaelajatest. Samuti tõid Mäetalu arvates üllatusmedali Jako Lindrop odaviskes, judomeeskond ning ka viimasel päeval napilt kulla kaotanud poolmaratoni meeskond.

Selle aasta maailma üks suurimaid spordiüritusi oli Mäetalu hinnangul väga kõrgel tasemel korraldatud. Nii võistluspaigad, majutus kui transport. 27 000 elanikuga Ahvenamaa suutis ligi neli tuhat külalist vastu võtta ning häbisse ei jäädud.

Koondise kohta ütles Mäetalu, et oli tunda tugevat meeskonnatunnet ning ühtsust. Palju käidi teiste alade sportlastele kaasa elamas ning koondise igaõhtustel kokkusaamistel tunnustati üksteist.

Järgmised saarte mängud toimuvad kahe aasta pärast Suurbritannia saare külje all asuval Wighti saarel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 35 korda, sh täna 1)