Leisi keskkooli hakkab remontima Primus (3)

Kolmapäeval toimunud riigihankeameti vaidlustukomisjoni koosolekul ehitusfirma Facio kaebust ei rahuldatud ja Leisi vallavalitsuse korraldus Saaremaa firmaga Primus PR ehitushanke lepingu sõlmimise kohta jääb jõusse.

Maikuus kuulutas Leisi vallavalitsus keskkooli ehitushanke võitjaks Saaremaa ehitusfirma Primus PR OÜ, kelle pakkumine oli 22,2 miljonit krooni. Odavaima, Tallinna ehitusfirma Facio OÜ 20,5 miljoni kroonise pakkumise lükkas vald tagasi põhjendusega, et tegemist on alapakkumisega. Sellekohane säte oli kirjas ka valla poolt välja kuulutatud riigihanke tingimustes.

Facio otsusega aga rahule ei jäänud ja esitas vaide riigihangete ameti vaidlustuskomisjonile. “Vaidlustuskomisjon lükkas vaide tagasi seda läbi vaatamata, sest vaide esitamisega oli hilinetud ühe päeva võrra,” rääkis Oma Saarele Leisi vallavanem Ludvik Mõtlep.
Tema sõnul oli firma käitumine algusest peale kummaline, sest esimesel korral vaidlustasid nad hankekomisjoni otsuse, milles osalenud firmadele teavet jagati.

“Vaidlustada saab vallavalitsuse korraldust, millega hankekomisjoni otsus kinnitatakse,” rääkis vallavanem, “Teavitamine oli eelinformatsiooniks.” Ta lisas, et vaidlustuskomisjoni otsus kuulutatakse ametlikult välja esmaspäeval.
Ludvik Mõtlep oli tulemusega rahul, sest keeruline ja kaks aastat kestev projekt vajab väga head koostööd, mis on Saaremaa ehitusfirmadega varasemate kogemuste põhjal hästi sujunud.

Odavaid pakkumisi, mis on esile kutsunud hangete vaidlusi, on Facio Ehituse AS ennegi teinud. Kallemäe kooliehitushanke vaidlus jõudis välja riigikohtusse ja jõustunud kohtuotsuse järgi sai Facio sel korral õiguse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 52 korda, sh täna 1)