Purjetajad osalevad tiitlivõistlustel

Purjetajad osalevad tiitlivõistlustel

SAARLASED: Samas järjestuses kui Roomassaare regatil seilavad saarlased ka Sloveenias. Õunap ees ja Niit taga.

Mitmed Saaremaa purjetajad ja surfar John Kaju on alustanud või alustavad osalemist selleaastastel tiitlivõistlustel. Formula klassi surfarid sõidavad MM-i, Optimist klassi purjetajad EM-i. Nädala lõpus alustatakse sõite ka Radial klassi EM-l.

Seni parimat minekut on näidanud Formula klassi MM-l noorte arvestuses sõitev Saaremaa surfiklubi esindaja John Kaju. Hispaanias toimuvatel võistlustel on Kaju kaheksas sõidus saanud kohtadeks 3., 8., 6., 7., 10., 11. ja 1. Selliste tulemustega hoiab Kaju üldkokkuvõttes kuuendat kohta. Viimased sõidud peetakse reedel ja laupäeval.

Sloveenias toimuvatel Optimist klassi maailmameistrivõistlustel on sõitmas Saaremaa merispordi seltsi noored Hardo Niit ja Kristo Õunap. Paremal kohal on neist viie sõidu järel Õunap, kes on kohtadega 59., 58., 55., 20. ja 23. kokkuvõttes 96. kohal. Hardo Niit on saanud kohad 34., 54., 58., 30. ja 63. ning hoiab üldarvestuses 111. kohta. Kokku on sõitmas 147 Opimist alust.

Eesti koondise treener Argo Kruusmägi ütles Oma Saarele Sloveeniast, et esimestel päevadel oli tegu vaikse tuulega, kuid viimastel päevadel on tuul tõusnud. See seletab ka Õunapi viimastes sõitudes saadud kõrged kohad. Saaremaa poiste esinemise kohta ütles Kruusmägi: “Pole viga. Eks nad püüavad.” Kokku on EM-l planeeritud 12 sõitu, kuid hetkel ollakse ajakavast maas.

Pühapäeval alustab Taanis toimuval Laser Radial täiskasvanute EM-l sõite värske Saarte mängude kullamees Kaarel Kruusmägi. Oma ootustest rääkides ütles Kruusmägi, et eesmärgiks on sõita esikümnesse. Kõik, mis tuleb üle selle, on juba väga hea tulemus.

Mitte küll tiitlivõistlustel, kuid siiski Läänemere suurimal avamereregatil Gotland Runt osales SMS jaht Katariina Jee (kapten Mart Tamm), kes saavutas ORC INT D klassis 22 jahi hulgas 14. koha.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 64 korda, sh täna 1)