Töökäsi vajatakse alati

Töökäsi vajatakse alati

 

Meie riigis on pikka aega vaieldud selle üle, kuidas peaks hariduse andmine käima ja kui suur peaks meil olema kutsehariduse osakaal. Aeg, mil suur osa gümnaasiumiharidusega noori pürgis advokaatideks, maakleriteks ja pangandustegelasteks, hakkab mööda saama.

Majanduskriis näitab kätte ka selle, et puudust tuntakse insenertehnilisest haritlaskonnast ja hea kutsealase ettevalmistuse omandanud oskustöölistest. Tundub, et sellise ettevalmistuse saanud inimesed ongi hetkel need, kes töötavad ja kokkukuivanud riigikassat veel täita suudavad.

Riigikontroll leidis oma kutseõppeasutuste ümberkorralduse tulemusklikkust käsitlevas auditis, et Eestis on 11 tublit kutseõppeasutust, Kuressaare ametikool nende hulgas. Toimetuse arvates on meie ametikooli juhitud professionaalselt ja õppetööd korraldatud just ettevõtjate vajadusi arvestades.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)