Jassi Zahharov pani Püha kiriku helisema

Jassi Zahharov pani Püha kiriku helisema

MEIL AIAÄÄRNE TÄNAVAS: Jassi Zahharov ja Margus Kappel üllatasid kuulajaid ennekõike laulude valikuga. “Tahtsin laulda neid laule, mis endale hinge läinud, kuid mida siiani laulda pole saanud,” tõdes Zahharov.

Läinud neljapäeval andis oma juubelituuri ainsa Saaremaa-kontserdi Püha kirikus Jassi Zahharov. Teda saatis klaveril Margus Kappel.

Kontsert oli võimas, ehkki repertuaarivalik veidi üllatuslik. Laulis ju Zahharov enda sõnul just neid laule, mis talle on mingitel aegadel hinge läinud, kuid mida siiani mingitel põhjustel esitada pole saanud.

Nii kõlaski “Meil aiaäärne tänavas” kontserdi avaloona ning “Laula mu laulu”, “Oh ema, mul kingi hobu” ja “Mõtisklus” puudutasid kuulajate hingi nii, et kahju oli muusikutega hüvasti jätta. Ning muidugi Aarne Oidi looming – need on meloodiad, mis sobivad igati kammerlikku esitusse ja kammerlikku saali.

Püha kirikut aga muusikud kiitsid – see on väga hea akustikaga ja piisavalt väike kirik, tõdes Margus Kappel, lisades, et Pühas võiks rohkemgi kontserte toimuda, just selliseid väiksema koosseisuga. “Meile oli see paras, meid on ju esinemas ainult kaks,” märkis pianist, kelle sõnul on vanaaegsetes kirikutes hea kontserte teha, just selliseid akustilisi. “Elekter nendesse hoonetesse ei sobi, need on ju ehitatud selliselt, et seal hääl iseenesest võimenduks, kajaks ja leviks,” rääkis Kappel.

Zahharovi juubelikontsertide kava valiti esmalt “hea laulu” kriteeriumi järgi. “Eesti laululoomingu klassikas on palju häid meloodiaid,” kinnitas ta, lisades, et eriti kirikukontsertide puhul tuli vaadata ka seda, et tekst oleks normaalne.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 62 korda, sh täna 1)