Margus Vaher laulis südamest ja südamesse

Margus Vaher laulis südamest ja südamesse

KIHELKONNAL: Kreet Stubender, Margus Vaher ja Martin Matt.

Laupäeval alustas Püha kirikus ning pühapäeval lõpetas Kihelkonnal sealsed kirikumuusikapäevad saarlasest laulja Margus Vaher koos oma “leitud laulude” ning ansambliga. Kontserdisarja pealkirjaks on tegijad pannud “Oma laulu leidsin ma üles” ning noored muusikud tuuritavad oma hingeminevate lauludega Eestimaal veel mitu nädalat.

Kontserdil oli põhirõhk Vaheri enda loomingul, ehkki kõlas ka Alendri, Loobi ja Tõnis Mägi loomingut. Aga tundus, et niisama “augutäiteks” pole valitud ühtegi lugu – kogu kava oli ühtpidi sügav ja natuke ehk kontrastiks pikitud mõnusate vahepalade ja huumoriga.

Kahtlemata on Vaher hea suhtleja ning on suuteline panema ka kirikutäie rahvast endaga kaasa laulma. Ta on selline vahe ja mõnus naabripoiss, kellel on midagi öelda ning kelle sõnum on oluline. Ja on selle sõnumi siis enne luulevormi kirjutanud Ernst Enno, Doris Kareva või Artur Alliksaar – see polegi tähtis. Peamine on, et ta jõuab kuulajani.

Vaheriga koos leidsid tee saarlaste südamesse laulja Kreet Stubender, saksofonimängija Robert Sikk ja kitarrist Martin Matt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 131 korda, sh täna 1)