Viies merelaulude õhtu üllatas publikurohkusega (1)

Viies merelaulude õhtu üllatas publikurohkusega

MERELAULUD: Kaasalauljaid rohkem kui varem. Üheks “eeslauljaks” oli Pille Jõgi Lümanda külakoorist.

Viies merelaulude õhtu tõi Lümanda söögimaja õuele nii palju inimesi, et korraldajad pidid viimased tulijad piletita ja laulikuta sisse laskma – neid ei jätkunud kõigile.

“Esimesel aastal oli rahvast sama palju, vahepealsetel aastatel aga kuskil 500 ringis,” tunnistas ürituse korraldaja, Lümanda valla kultuurijuht Ulvi Põld. Tänavu loeti merelaule laulma ja kuulama tulnuid kokku 700 ringis.

“Eks me oleme vaadanud küll, et ega merelaulud enam söögimaja armsale kodusele õuele ära ei mahu, kuid kui see mujale viia, pole see jälle see,” tõdes Põld, kes kiitis ka ilmataati ja esinejaid. “Kui kella poole kuue ajal korra vihma näitas, olid Kihnu Poisid natuke skeptilised, kas nad saavad oma kalli tehnika ja pillidega lageda taeva all mängitud, kuid kui kontsert lõppes, olid kõik rahul ja meeleolu oli ülev.” Lisaks Kihnu Poistele astusid üles Lümanda külakoor ning Kihelkonna mees Jaen Teär. Viimane oli merelaulude õhtul ka esimesel aastal.

“Eks me oleme leidnud oma niši,” tõdes Põld, sest ehkki suvine kultuurikalender on Saaremaal kultuurisündmusi enam kui täis tipitud, jagub lihtsale kodusele merelaulude õhtule publikut enam kui küllaga. “Siin on ka inimesi, kes käinud kõigil viiel aastal,” tõi Põld näite päris “oma publikust”.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 75 korda, sh täna 1)