Kuressaares kukeseen kallim kui pealinnas

Oma Saar käis eile uurimas, millised on Kuressaare turul metsa- ja aiasaaduste hinnad ja kas ka midagi uut müüki ilmunud on.

Võrreldes eelmise käiguga on metsasaadustest kukeseentele lisandunud metsmaasikas ja mustikas. Maasikas oli müügil topsides, hinnad olenevalt topsi suurusest 30–40 krooni. Kilohinnaks tuleb 120 krooni ringis.
Mustikaid oli ka teises letis kukeseente kõrval ja, neid vitamiinipomme on võimalik osta 80-kroonise kilohinnaga.

Kui pealinna turult saab Lõuna-Eestist pärit kukeseene kilo kätte 180 krooniga, siis Kihelkonna kandist pärit seene kiloks tuleb meie turul 250 krooni. Siiski on hinnalangus märkimisväärne, sest esimesed kukeseened leidis Oma Saar veidi aega tagasi turult 500-kroonise kilohinnaga. Müüja arvas, et hinnavahe pealinnaga tuleneb seente vähesusest Saaremaa metsades.

Mitmes letis oli müügil kartul, erinevaid sorte ja erinevate koorevärvidega. Kõljalast, Liiva talust, sort Agnes. Ilus kollane ja paraja suurusega. Sort Vinjetta oli aga Kaarma vallast Välja talust. Kartuli kilohind üle turu oli 20 krooni.

Veel oli müügil värske mugulsibul koos vartega, 50 krooni kilo. Selle hinna eest sai kätte ka hernekaunade kilo. Aedmaasikat oli jätkuvalt saada vaid ühes letis, hind 35 krooni, aga maasikad ikka sama ilusad kui varem ning järjekord poole pikem kui nädal tagasi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 39 korda, sh täna 1)