Politsei annab linnale leitud sangpommi (8)

Politsei annab linnale leitud sangpommi

LEITUD SANGPOMM: Politseikomissar Meelis Juhandi proovib, kas leitud sangpommiga on võimalik ka jõu- ja ilunumbreid sooritada.

Taaskord annab politsei Kuressaare linnale üle leitud esemeid, mida linn on kohustatud vastavalt asjaõigusseadusele vastu võtma. Aasta aega politseijaoskonnas olnud asjade hulgas on näiteks ka 32-kilone sangpomm.

“Sangpommi pole tõepoolest enne leitud,” märkis Kuressaare politseijaoskonna vanemkomissar Aare Allik Võhma–Panga maantee 13. kilomeetrilt leitud jõuharjutusteks mõeldud vahendi kohta.
“Tõenäoliselt kingime me selle mõnele koolile või jõumeestele,” laiutab abilinnapea Kalle Koov veidra leiu kohta käsi.

Tavapäraselt on üle antavate asjade hulgas suurel hulgal jalgrattaid, seekord 15. Omapärane ese on katkine, kuid ilmselgelt ajaloolise väärtusega kivist inimkuju. Lisaks taskunuga ja mobiiltelefone ning ühtteist veel, mida inimesed kipuvad ikka ära kaotama.
Politsei panipaigas avaneb vaatepilt, mida ei häbeneks ükski eeskujulik rattalaenutus. Ligi 40 jalgratast, lisaks paar lapsevankrit. Enamus leitud Kuressaarest.

Kord aastas antakse asjad, mis omanikku leidnud pole, omavalitsusele, kuid asju koguneb oma aastakest ootama jooksvalt. Nii leiti näiteks 9. juulil Tehumardi lahinguväljalt korralik jalgratas, mille omaniku mitteväljailmumisel saab selle endale Salme vald. Keegi on unustanud Tamme poe juurde Kuressaares ka lapsevankri.
Aare Allik tunnistab, et inimesed ei ole eriti aktiivsed politseist oma kadunud asju otsimas käima.

Samas ütleb komissar, et näiteks rataste puhul on mõnikord tegemist ka varastatud kraamiga, mis pärast sõitu kuskile vedelema jäetud.
Varguse ohvriks langenud inimene aga politseid ei teavita ja ongi ESE leidasjade nimekirjas. Samas võib mõni vargusest teatamata jätnud kodanik ükspäev avastada, et tema kauakadunud sõiduvahendiga tuuritab ringi keegi teine, kes on selle hankinud juba läbi omavalitsuse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 158 korda, sh täna 1)