Uus bussigraafik tuleb 1. augustil

Uue, 1. augustist kehtima hakkavate maakonna bussiliinide graafiku osas on nii valdade kui ka vedajatega saavutatud kokkulepped, kinnitab Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringu osakonna nõunik Virge Pihel.

“Ühtegi valdade esindajatega kokku lepitud liini maha ei võeta ning piletihinnad jäävad praegusele tasemele,” ütles Pihel, kes sel nädalal on uute liinidega seonduvat arutanud nii AS GoBus Saaremaa kui ka AS Harjumaa Liinid esindajatega.

Virge Pihel tõdes, et ehkki mõlemad on liinide osas ettepanekuid teinud, on saavutatud kompromissid. “Kui oli probleem selles, et buss n-ö läheb sihtpunkti, aga tagasitulevat liini ei ole, siis paneme juurde vajaliku liini (hetkel on seda vaja vaid ühel juhul) ja vaatame aasta lõpus uuesti üle, kuidas liinide täituvused on olnud,” rääkis nõunik, kelle sõnul ei hakata praegu valdadega saavutatud kokkulepetest taganema ning proovitakse leida muid lahendusi.

Pihel loodab, et maavalitsus saab lepingu Harjumaa Liinidega sõlmida esimesel võimalusel, s.o 22. juulil.
Lisaks bussifirmadele tegid uue liinigraafiku osas oma ettepanekuid ka omavalitsused ning kodanikud. “Iga kord, kui teema ajakirjandusest läbi käis, oli telefon punane,” kommenteeris Pihel valitsenud olukorda.

“Osa ettepanekuid olid põhjendatud ja neid me ka arvestasime. Kui ikka tööl käivad inimesed ütlesid, et nad uue graafikuga hakkaksid veerand tundi tööle hiljaks jääma, panime kellaaja varasemaks. Praegusel ajal ei tahaks sellist olukorda küll tekitada, kus bussiliini hilinemise pärast inimene tööta jääb,” rääkis nõunik Pihel.

Kokku tehti umbes poolsada ettepanekut, mis ka valdadega läbi arutati.
“Kui inimene tegi ettepaneku, siis me üldjuhul uurisime vallast järele, kas see on ühe inimese ettepanek, kas samas kandis on palju inimesi sarnase probleemiga ning kuidas on mõistlik seda asja lahendada,” avaldas Pihel, kelle sõnul ei tehtud otsuseid pelgalt seetõttu, et kellelegi mingi kellaaeg lihtsalt meeldis.

1. augustist hakkavad GoBusi bussid vurama Leisi, Orissaare, Muhu, Pöide, Laimjala ja Pihtla suunas, Harjumaa Liinide teenindada jääb Sõrve, Salme, Mustjala, Lümanda ja Kihelkonna kant.

Piletihinnad seoses uute liinigraafikutega ei muutu – miinimumpilet jääb 7 krooni ning kilomeetri hind 70 senti. Samuti jäävad samaks soodustused. Kuid lisaks on kavas anda soodustusi kuukaar-tide ja 10 korra piletite ostjatele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 30 korda, sh täna 1)