Hoiame ennast ohtude eest!

Hoiame ennast ohtude eest!

 

Leedus avastatud sigade katk ja üle maailma leviva seagripi viirus on vist märgid globaliseeruva maailma pahupoolest. Kuigi tõbesid ja taude liikus ringi ka siis, kui me elasime nn raudse eesriide taga, on sellised haiguspuhangud seda imelikumad euroliidu üha karmimate reeglite tõttu.

Küllap batsill vilistab euronõuetele ja elab oma elu rahulikult edasi. Teda ei huvita majanduse tõusud ja mõõnad ega lihatoodete eksport-import. Kui elu läheb karmiks, lastakse käiku uus mutant ja inimene on taas võimetu talle vastu astuma.

Ka puugid toimetavad Saaremaal erilise aktiivsusega. Mida aeg edasi, seda rohkem tuleb meil nendega tegelda. Riik on aga vaktsineerimise korraldamisel arvanud seda, et mis sest, et saar-lased on puukidega püstihädas, nendega hakkamasaamine on siiski saarlaste endi asi.

Toimetus paneb kõigile südamele, et paljude raskete haiguste levikut aitame ära hoida just oma teadliku tegevusega. Kui hoiame end ise, siis pidavat ka Kõigevägevam meid hoidma.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 29 korda, sh täna 1)