Lugeja kiri: 10 000 krooni mammograafiabussi parkimise eest! On see eetiline? (6)

Alates 13. juulist on Saaremaal taas kohal liikuv mammograaf. Oodatud, väga vajalik ja hinnatud.

Kõik me oleme teadlikud selle uuringu vajalikkusest. Oleme ju teadlikud kurbadest statistikanumbritest, sest rinnavähk sageneb ja nooreneb.
Olen naistearstina koostööd teinud kardioloogiakliinikuga alates 1997. aastast ning tahan südamest tänada kardioloogiakliiniku kollektiivi senise koostöö eest.

Kui on mure ja vajadus suunata naine uuringule, saab seda teha 2–3 päeva jooksul. Kui paluda naine uuringuks vastu võtta liikuval mammograafil Kuressaares, kuhu on ette nähtud naised kutsetega sünniaastate järgi, ei pea töötajad raskeks alustada päevatööd ettenähtust tund või poolteist varem. Selle asutuse töötajate vastutulelikkus, täpsus, korrektsus ja asjatundlikkus on kiiduväärt. Selle eest südamlik tänu kõigi Saaremaa naiste poolt.

Kas oleks siis vale paluda tunnustust sellele kollektiivile ka meie linnavalitsuse poolt? Mind paneb siiralt imestama ainuüksi mammograafiabussi parkimise eest Kuressaare linnatänava ääres küsitav kõrge hind – üle 10 000 krooni! Kas on see eetiline?

Mammograafiabussi kollektiiv teeb oma tööd nagunii nurisemata edasi, aga see on minu kui 45-aastase staažiga naistearsti küsimus meie linna- või maavalitsuse juhtidele. Mulle tundub, et mitte kõike siin ilmas ei saa mõõta ainult rahas. Mõnikord võiks ju heateole vastata ka heateoga.

Lea Jantra
naistearst

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 60 korda, sh täna 1)