Hea on ju hea

Hea on ju hea

 

Saaremaa ooperipäevad on käima läinud. Sedakorda juba kümnendad, kuigi jah, praeguse korraldaja ning selle nimega teist aastat. Aga nimi ei riku meest, nagu ütleb vanarahvas. Pigem vastupidi – koos nimega on festival kasvanud üle maakonna. Ja see on ainult kiiduväärt.

Ikka ja jälle võib kuulda kahtlusi, kas ooper siiski sobib mujale kui ooperisaalidesse. Aga miks ka mitte? Kui selline ajutine ooperimaja annab võimaluse nii mitmetele tuhandetele inimestele ooperi nautimiseks, kui need mitmed tuhanded inimesed on nõus ooperist osa saama just nimelt sellises miljöös, kui keegi, Eesti Kontsert siis, on valmis nädalase festivali ja nende tuhandete nimel meeletult tööd tegema ja mässama – miks siis mitte?

Piletimüük on kuuldavasti hästi läinud. See on hea, et inimesed ajal, kui soovitatakse elada kokku- ja tagasihoidlikumalt, otsustavad siiski ka oma hinge eest hoolda kanda. Sest mida muud üks hea ooperifestival siis pakub, kui mitte ehedaid emotsioone ja palju kaunist muusikat. Aga kõik hea on ju hea ja teeb ka inimesed paremaks. Vähemalt loogika nii ütleb.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 29 korda, sh täna 1)