Heidy Tamme kinkis oma kleidi Muhu muuseumile (3)

Heidy Tamme kinkis oma kleidi Muhu muuseumile

MUHU MUSTRID: Heidy Tamme kleidi üle andmisel Muhu muuseumile 18. juulil Koguva külas Tooma talu õue peal. Lauljat assisteerivad muuseumi juhataja Kadri Tüür (vasakul) ja varahoidja Eda Maripuu (paremal).

Tuntud laulja Heidy Tamme kinkis oma kleidi Muhu muuseumile. Muuseumi juhataja Kadri Tüür ütles Oma Saarele, et tegemist on 1980ndatel aastatel Kustav-Agu Püümani kavandi järgi valminud kleidiga, mille tikkijaks on muhulane Sinaida Vaher.

“Tahtsime seda kleiti saada ajutiselt oma näitusele, kuid meie jaoks oli suur üllatus, kui laulja selle meile otsustas kinkida,” rääkis Tüür.

Läinud laupäeval toimus kingituse pidulik üleandmine. Lisaks Heidy Tammele tänati kahtekümmet annetajat, kes Muhu muuseumile väärtuslikke kingitusi teinud. Kadri Tüüri sõnul on inimesed viimasel ajal muuseumile annetusi teinud.

“Inimesed on aru saanud, et asjad, mis kodus tunduvad mõttetuna, võivad muuseumi jaoks olla tarbelised,” rääkis Tüür, kelle sõnul on muuseum saanud inimestelt nii fotosid, majadokumente kui ka näiteks õunapressi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 232 korda, sh täna 1)