Peretüli käigus paisati tänavale mehe isikuandmed (10)

Peretüli käigus paisati tänavale mehe isikuandmed

OTSE TÄNAVALE: Naine tõstis mehe asjad otse tänavale, lisaks riietele vedelesid seal ka isikuandmeid sisaldavad dokumendid.

Kuressaares Kalevi tänaval lebasid laupäeval kaks kohvrit, mis sisaldasid ka isikuandmeid kandvaid dokumente.

Tähelepanelik linnakodanik märkas kohvreid laupäeval kella kahe paiku. Algselt prügina tundunud hunnik osutus hoopiski laialikistud kohvriteks. Seal leidus nii riideid kui ka erinevaid dokumente, milles muuhulgas sisaldusid nii omaniku nimi, telefoninumber kui ka isikukood.

Kodanik teatas leiust Kuressaare linnamajanduse juhile Urmas Raikile, kes helistas kohvrist leitud telefoninumbril. Selgus, et kohvrid oli tee äärde toonud oma mehe kodust välja visanud naisterahvas. Raik teist sarnast juhtumit linnas ei mäleta. Õhtuks oli naine Raiki korralduse peale kohvrid tänava äärest eemaldanud.

Andmekaitseinspektsiooni sõnul ei ole antud juhul ebaseadusliku isikuandmete töötlemisega tegu, kuna osapooled olid omavahel tuttavad. Küll aga oleks kindlasti tegemist seaduse rikkumisega, kui taolisi pabereid oleks tänavale viinud mõni ametiasutus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 62 korda, sh täna 1)