Kuraditosin mõjus Õlletoobrile hästi

Kuraditosin mõjus Õlletoobrile hästi

TEGEVUST PALJUDELE, VAATAMIST KÕIGILE: Perepidu sõna otseses mõttes – imikud isside ja emmedega, taadid ja memmed samuti, ühte toredat võistutantsimist kaemas.

Nädalavahetusel meelitas 13. Õlletoober, üks lihtne pidu Saaremaal, nagu korraldajad ise siinse õllefestivali kohta kenasti öelnud, Oitme kadakasele karjamaale bändide, tantsurühmade, solistide ja teiste esinejate etteasteid kuulama-vaatama, ise sportlikes jõukatsumistes kaasa lööma ja lihtsalt ilusat ilma nautima tuhandeid inimesi lähemalt ja kaugemalt. Suupistete pakkujaid oli kohale sõitnud isegi Eestimaa teisest otsast.

Õlletoobril pakuti nii vaimu- kui päristoitu igale maitsele. Oskusi ja osavust sai proovida mitmesugustel atraktsioonidel, mekkida vaata, et sadat sorti kesvamärjukest, siidrit, limonaadi, mahla ja muid karastavaid ja kangemaidki jooke.

Teada-tuntud Eesti bändide ja solistide (Traffic, Meie Mees, Shanon, Erich Krieger, Kuldne Trio, Kama2, külapillimeeste kokkutuleku Lustikummut mängijad) kõrval astus üles ka suur hulk Saaremaa taidlejaid. Terve Eestimaa ulatuses aastatega populaarsust kogunud Õlletoobri peakorraldajate Andres Jalaka ja Andrus Kandima sõnul ei olnud neil esinejate kutsumisega raskusi. Külastajaidki oli laias laastus samapalju kui eelmistel aastatel.

“Võtame kasvõi Lustikummuti pillimehed. Nad mängivad puhtast lustist ja mitte üksnes peoplatsil. Leisi valla külade elanikud said nende esinemistest samuti osa,” märkis Andrus Kandima.
Korraldajad ja küllap külastajadki rõõmustasid saarlastest lauljate, tantsijate ja pillimeeste esinemistele kaasa elades. Esinejate üldarvust moodustasid kodusaare taidlejad kaaluka osa.
Tuljaku võistutantsimises hindas žürii võitjaiks saarlased Tiit Põlluääre ja Kristi Kandima.

Luulekonkurss, sumomaadlus, jalgpall, rannavolle, käesurumine, koduõllevõistlus – kõik see ja palju muudki kuulus peo programmi. Nii nagu sportlikel jõukatsumistel ikka, autasustati paremaid kõigil kavas olnud võistlustel.
Peoplatsil jagus tööd meedikutelegi. Mõnigi toobrilane väänas jala kas komistades-kukkudes või palli mängides. Tohtritelt tuldi abi saama teistegi väiksemate vigastustega.

Korrakaitsjail õnneks palju sekkuda ei tulnud. 300 meetri kaugusel peoplatsist elaval Veino Suusteril ei olnud korraldajaile ja peolistele ühtegi pretensiooni. “Mulle siin kõik meeldib. Ega kohalikele erandeid tehta. Niipalju raha ma ikka leian, et pilet osta. Vaatamist on siin palju. Palava päevaga kulub toop õlut samuti asja juurde,” resümeeris Oitme küla Aru talu peremees.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 65 korda, sh täna 1)