Saaremaal liiguvad ringi libapäästjad (2)

Saaremaal liiguvad ringi libapäästjad, kes inimeste kodudesse raha eest suitsuandureid paigaldada soovivad.

Kaks inimest läksid ühe Leisi vallas asuva kodu ukse taha, väites et on päästeteenistuse töötajad, ning pakkusid end lahkelt raha eest suitsuandurit paigaldama. Juhtum tuli avalikuks tänu sellele, et inimene teavitas oma tuttavat päästjat.

Saaremaa päästeosakonna juhataja Margus Lindmäe sõnul on hetkel teada vaid see üks juhtum, kuid kodusid, kuhu uksele libapäästja koputas, võib olla veel.

Päästjad hoiatavad inimesi

“Tahame inimesi hoiatada,” ütles Lindmäe, lisades, et kuigi tal oleks hea meel, kui kõikidesse kodudesse hädavajalik suitsuandur saab, on täiesti lubamatu, et on isikuid, kes panevad seda raha eest ning esinevad sealjuures päästjatena. “Päästjad paigaldavad suitsuandureid tasuta ning ei tule kunagi kodukülastusele ilma kutsumata,” rõhutas Lindmäe.

Margus Lindmäe sõnul on kutsujateks kas elanikud, nende kaugemal elavad järeltulijad või kohalik omavalitsus, sest päästjad käivad üles panemas ka kohaliku omavalitsuse poolt ostetud suitsuandureid.
“Meil on ka veidi abilisi, kes meil aitavad külastusi läbi viia, nendeks on kohalikud abikomandod ja Saaremaa tuletõrje- ja päästeühing,” lisas Lindmäe. Kõik, keda kaasatakse kodukülastusse, on läbinud vajaliku koolituse ja püüavad üles leida neid kohti, millest võib tekkida tulekahju.

“Kui sulle tulevad päästjad ukse taha, on õigus küsida töötõendit,” ütles Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremets, lisades, et samas vabatahtlikel päästjatel seda esitada ei ole, aga kindlust peaks sel juhul tekitama teadmine, et külastus on varem kokku lepitud ja tasuta.
Kodukülastuse saab tellida päästeala infotelefonilt 1524.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 30 korda, sh täna 1)