Vanamuusikaansambel Rondo esines Tartu Hansapäevadel

Vanamuusikaansambel Rondo esines 17.–19. juulini toimunud Tartu Hansapäevadel. Ansambli juhi Tiiu Maripuu sõnul oldi nimetatud üritusel teist aastat. “Kui uskuda korraldajaid, siis oli meie esinemine neile eelmisel aastal meeldinud ning sestap kutsuti meid tagasi,” rääkis Maripuu, lisades, et Tartu linn maksis kinni ka ansambli hansapäevadele sõidu.

Rondol oli Tartus kolme päeva jooksul viis esinemist Antoniuse Gildi õuel ning Jaani kiriku õues. Maripuu ütles, et tegemist oli sõiduga, mida lapsed väga ootasid ning kõik, kes pidid kaasa tulema, seda ka tegid.

Iseloomustades Tartu Hansapäevi nentis Maripuu, et ehkki vaimsus on seal Kuressaare üritustega võrreldes sama, on mastaabid hoopis teised. “Aga need tulenevad erinevatest võimalustest,” arvas ta. Hansapäevade võlu on aga teise ajastusse minek – kui “tavalise” kontserdi tarbeks panevad rondokad endale selga keskaegsed rõivad, et esitada ajastule vastavat muusikat, siis hansapäevadel satutaksegi 14.–16. sajandi olustikku.

“See paneb ka meid vastavalt ajastule käituma, niimoodi astuma ja istuma,” rääkis Maripuu, kelle sõnul saadakse käitumisel eeskuju sellistel suurtel üritustel just täiskasvanutelt – oma stiiliraamatut Rondol ei ole.
Tartu Hansapäevad oli Rondo jaoks tänavusuvine viimane suurem projekt. Esinemisi on ansambli väiksemal koosseisul küll Kuressaare lossis veel ees, kuid suuremad tegemised tulevad taas uue kooliaastaga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 78 korda, sh täna 1)