Kabes võitsid külalised

Kolmapäeva õhtul tuli OÜ Reta Puit traditsioonilisele auhinnaturniirile mängima 10 kabetajat. Kolm neist olid 45. Saaremaa kapal mängima valmistuvad Venemaa meistrid Andrei Naprejenkov, Juri Lebedev ning Ljudmila Petrova.

Külalised andsidki võistlusel tooni, nagu arvata oligi. Ringsüsteemis põhiturniiri võitis Naprejenkov 7,5 punktiga. Lebedev jäi maha poole ning samuti hästi mänginud meie kabetajad Hain Vaher ja Rein Kirst poolteise punktiga. See nelik pääseski välkkabe ajakontrolliga peetud kohamatšidele.

Naprejenkov – Kirst tulid toime ettenähtud nelja välkpartiiga: kolme viigi kõrval õnnestus Naprejenkovil üks partii võita ja finaali jõuda. Rohkem vaeva pidid nägema Lebedev ja Vaher, kes mängisid 2 : 2 ning alles teise lisapartii võitmine viis Lebedevi finaali.
Meie kabetajate osaks jäi niisiis kolmanda auhinnakoha omaniku selgitamine. Väsimusest kippus sisse lipsama lihtsaid vigu. Hain Vaher oli siiski kindlam ja võitis 3 : 1.

Finaali otsustavaks saanud partiis jäi Lebedev mõtlemisajaga kimpu ning saigi viigilises seisus ajaületuse eest kaotuse. Naprejenkov võitis matši 2,5 : 1,5 ja seega kogu kaheosalise võistluse. Huvitav, et seekord jäi ka välkmatšide järel paremusjärjestus samaks nagu põhiturniiri järel; sageli on välkmatšid seda oluliselt muutnud.

Jaan Truu

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)