25. Viidumäe mängud võitis Kärla (3)

25. korda kohtusid majandite/naabervaldade esindajad Lümanda spordiväljakutel. Kavas oli 7 võistkondlikku ala valdade arvestuses ja rida individuaalalasid lastele ja täiskasvanutele.

Siin löödi ilmselt ka osalusrekord, sest punktide kogumisvõistluses osales koguni 140 inimest. Üldvõit läks taas Kärlale – Lümanda, Kihelkonna ja Salme ees.

Erinevate alade üldvõidud jagunesid järgmiselt: kurn – Kihelkonna, meeste võrkpall – Kärla, naiste võrkpall – Kihelkonna, meeste jalgpall – Salme, korvpalli viskevõistlus – Kärla, mälumäng ja vallajuhid – Lümanda.
Kaugushüppe võitjad Evari Väli 6.56, Triin Juulik 4.61, Lelet Tamm 4.05 ja Raivo Uus 4.89 on ühtlasi ka uue rajakattega võistluspaiga oma vanuserühma rekordiomanikud.

Kuulitõuke võitsid Andi Kuivjõgi 11.41, Rein Kuusk 12.39, Anu Tanila 10.80 ja Andra Mesila 9.49.
Lümanda vana vallamaja saalis oli võimalik näha pea kõikide mängude allesolevat sümboolikat, protokolle, medaleid, karikaid, väljavõtteid ajakirjandusest mängude kohta, uudistada pilte MTÜ Lümanda muuseum kogudest.

Kui 1980-ndate keskpaiku olid piirkondlike spordimängudega haaratud pea kõik tänase Saare maakonna majandid (v.a Lenini nim kolhoos ja Saare Kalur), siis siin Lääne-Saaremaal on jätkunud saarlaslikku jonni ja sportliku visadust, et jätkata tänaseni ja lootusrikkalt läheme vastu ka tulevikule, et aegade ja olude kiuste vastu pidada.

Peaorganiseerijana ja -kohtunikuna tahan tänada kõiki koostööpartnereid, samuti kultuurkapitali Saaremaa ekspertgruppi, Kohaliku omaalgatuse programmi ja ülimalt tublit kohtunikeperet panuse eest 25. Viidumäe mängude läbiviimisel. Mängude lipp ja pitsat anti aastaks hoiule Salme valda ja – kohtumiseni aasta pärast, juba 26. korda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 52 korda, sh täna 1)