Kuidas kaitsta muinaslaeva? (1)

Tänases lehes kirjutame sellest, et Salme muinaslaeva asukohta georadariga uurinud teadlaste arvates võib maapõuest seni leitule lisaks välja tulla üksjagu põnevat, mis võib heita huvitavat valgust meie saare minevikule.

Kahjuks ei ole spetsialistidel võimalik kohe kaevamistöödega jätkata ning need lükkuvad arvatavasti järgmisse aastasse. Kindlasti meeldiks meile, et asja edasi uuritaks, meile meeldiks oma saare ajaloost rohkem teada, tehtagu seda siis hiljem, kui varem ei saa.

Oma Saar tunneb aga muret, et nende avalikustamiste valguses võib Saaremaa sajandi leiu ja kogu Baltikumi vanima muinaslaeva asukoht sattuda vahepeal soovimatu huvi osaliseks. Kuidas kaitsta hinnalist kohta selle eest, et mõni entusiastlik aardekütt seal pinnast, mis asjatundjale ütleb rohkem kui tuhat sõna, ahne peaga segi ei songiks?

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)