Nüüd andasse meitele iga natukse aa takka üks kena kontsert (1)

Just lõppes nädal, kus Koguvas Vanatoal laulis ja mängis Väikeste Lõõtspillide Ühing. Kis kohjapeal köisid, nee teadvad ehk mõjal koa karta, aga kuulda olli, et ühte ja sammat kallist piletihinda pidid tääve ravaga maksma kõik – kaasa arvata alla-meetri-mehed, kis vanamatel kottu seltsi võetud. Mõni muigas, et masu, neh, ikka küsitse igalt poolt nõnna palju, kut soab. Muidu olle vägev kontsert oln, selle üle põle keegid kurtn.

30. juulil kellu 20 oo Nautse mihkli õue peal Bonzo koos Ahti Bachblumiga. Suvetuur “Ei saa mitte vaiki olla”.
31. juulil kellu 15–17 avatse Koguvas Kunstitallis uus ja sellesuine viimane näitus. Tuleb fotograaf Kaido Haageni fotonäitus “Mehed läksid merele”. Kena jutt oo juures – sõuke – “Kus oo meri, seal oo koa mehed ja poadid. Vahet pole, mõukses mailma nurkas. Iga omingu lähtvad nad veele, jätvad rannaliivale maha mustrid. Kogen silm võib nendest nii mõndagid välja lugeda. Päeva joosul siluvad lained selle liivavaiba kenaste sileks. Kis merelt tagasi tuleb, soab uusi jooni vädada.”

Ja kalamehed poatidega, kis piltide peal nähe, oo sellekorra tükkis Mosambiigist. Näituse avamisele 31. augustil algusega siis kellu 15 oo oodetud kõik huvilised. Ja seda näitust soab nähe viimase augustikuu päevani.
Liiva kirkus võib 1. augustil kuulata Munukste kontserti.
1. augustil kellu 11 hakkab Nautse külas Mihkli talust peale Muhulaste Arengukonverents, kuskohta oodetse kõiki, kedast Muhu soare peal paergust ja pärastpoole aset leidvad asjad natussegid huvitavad. Pärast konverentsi soab simmanil pidutseda.

MTÜ Muhu Mõte sõukse mõtte algatas ja sellega loodetse kokku soaja nõnna palju muhulasi ligidalt ja kaugemalt, kellega läbi viiasse konverents, mise läbi luuasse omalaadne muhulaste kontaktvõrgustik. Loanitse kaardista Muhus olev ettevõtlus, leida võimalus, mismoodi tuua soare peale rohkem toetusrahasid ja ellu viia palju toredaid mõtteid. Ehk soab sellest kokkusoamisest üks kena traditsioon…

Kui oled ettevõtja või selsing, anna omast teada – kis sa oled ja kus Sa oled ja mis Sa teed. Triin Laneväli käest soab ikka ligemaste järele küsida. Olge varmad, see konverents oo ju koa peaaegut kohe.
6. augustil peetse Koguva Kunstitallis maha üks kena kontsert Leisi Pärimusmuusika loagri rahvaga. Neljabe, 6. juulil  kl 16 oo Koguva Kunstitallis Leisi pillimängulaagri kontsert. Loagrirahvas mängab pilli- ja tansilugusid loagrites isemeisterdat rahvapillide peal. Tule voatama ja hakka seltsi! Külalisesinejana astub üles rahvamuusikaansambel Piibar.
8. augustil peetse Muhumoa spordipäeva. Tiit Uspenski käest soab järele uurida.

8. augustil oo koa Muhu Muuseumi õue peal Muhu tansirühmad. Kellu 16 ole kohja peal.
Nõnna et iga päe oo justkut taris kuskile minna, kui Sa ep taha elust maha jääda. Või piisab ehk teadmisest, et keegid kuskil kuidagid toimetab… Eks igaüks ikka teeb omad valikud.

Arendajad katsuvad oma arendustööd kõiksepealt kohjapealsetele sedaviisi kodusemaks tiha, et meelitavad – näe, kui külase tuleb rohkem turista, siis soab igaüks ennast ehk oma oskusi nendele müüa. Eks see ole just kahe otsaga asi mõtelda. Turist ja ta käest soadav võimalik tulu võib ju magus pala olla. Aga oma õue oma kodu rahus oo paljudele see kõikse magusam. 
Ma soovi teitele kenasid elamusi. Olgu siis kottu väljas või kodu õuepial. Olge munuksed!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 45 korda, sh täna 1)