Saaremaa kinnisvaraturg teises kvartalis kasvas (1)

Saaremaa kinnisvaraturg teises kvartalis kasvas

 

Maa-ameti andmetel sooritati tänavu teises kvartalis Saaremaa kinnisvaraturul 405 ostu-müügitehingut ehk 39 võrra rohkem kui esimeses kvartalis. Samas kasvas ligi 40% võrra ka ostu-müügitehingu keskmine hind.

Teises kvartalis Saare maakonnas sooritatud kinnisvara ostu-müügitehingute koguväärtus oli veidi enam kui 125,5 miljonit krooni, mis on 53,3% enam kui esimeses kvartalis. Ostu-müügitehingu keskmine hind kasvas ligi 86 200 krooni ehk 38,5 protsendipunkti võrra, jõudes tasemele 309 884 krooni.

Samas tuleks aga öelda, et läbi aastate on turismi- ja suvepuhkusteperioodile vahetult eelnev teine kvartal olnud Saaremaa kinnisvaraturul kõige edukam. Seepärast oleks pikemajaliste järelduste tegemine ainuüksi selle kvartali näitajate alusel ennatlik.

Kui aga 2009. aasta teist kvartalit mullusega võrrelda, on tagasiminek lausa drastiline. Ajal, mil ostu-müügitehingute arv on enam-vähem sama, on järsult langenud tehingute koguväärtus ja ühe tehingu keskmine hind.
Kui mullu teises kvartalis sooritati meie maakonnas 415 kinnisvara ostu-müügitehingut, siis tänavu vaid kümne võrra vähem – 405.

Samas on aga ostu-müügitehingute koguväärtus mullusega võrreldes langenud 138,5 miljonit krooni ehk 52,5%. Ühe tehingu keskmine hind alanes mulluselt 636 169 kroonilt 309 884 kroonile (langus 51,3%).

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 47 korda, sh täna 1)