Külalised vaimustusid karjalaste südamlikkusest

Pühapäeva pärastlõuna päikesesäras pakkusid publikule meeliülendavaid elamusi Karja kihelkonnapäeval esinenud oma kihelkonna lauljad, tantsijad ja pillimängijad kui ka külaliskollektiivid.

“Külalised jäid väga rahule. Järvamaa rahvatantsijad ütlesid, et nad ei ole nii südamlikku vastuvõttu ja publiku poolehoidu ammu kogenud. Samasuguseid hinnanguid võis kuulda Tallinna saarlaste segakoori ja Soome meeskoori liikmetelt. Kõik esinejad andsid endast parima, sellepärast pidu õnnestuski. Ilmselt soosib ka tähtede seis meie ettevõtmisi, kuna õnnestunud kultuurisündmusi on Leisi vallas sel suvel tõesti palju olnud,” märkis kihelkonnapäeva peakorraldaja, valla kultuurijuht Aina Tomson.

Päeva finaaliks kujunes Leisi valla kultuuri- ja spordistipendiumi üleandmine. Tänavuse aasta preemia võttis vastu Leisi keskkooli õpetaja ja rahvatantsujuht Meeli Stankevitš. “Me hoidsime laureaadi nime pühapäeva õhtuni saladuses. Stipendiumi vastsele saajale oli see toredaks üllatuseks. Ringijuhina viis Meeli Stankevitš suurele laulu- ja tantsupeole kaks tantsurühma,” ütles Aina Tomson.

Seekord publiku hulgas istunud, aga varasematel kordadel korraldajana kihelkonnapäevade õnnestumisele õla alla pannud Tõnu Grepp arvas, et selline väiksem pidu pakub osalejailegi palju enamat – on intiimsem ja vastuvõetavam kui mõni suur.

Põnevaid sündmusi jagub Leisi vallas augustikuusse veelgi. Tähistamaks 665 aasta möödumist Purtsa lahingust, kutsutakse huvilisi lõikuskuu 20. päeva õhtul Kooljamägedesse. Samas tunnustatakse ka valla heakorrakonkursi võitjaid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 34 korda, sh täna 1)