Maakonda laekus ligi 3,7 miljonit regionaaltoetust

Möödunud nädalal langetas Ettevõtluse arendamise sihtasutuse (EAS) juhatus otsuse toetada Norra ja Euroopa majanduspiirkonna regionaalarengu programmi raames kahte Saare maakonnast esitatud projekti ligi 3,7 miljoni krooniga.

Toetuse sai Kuressaare linnavalitsuse projekt “Kuressaare linna ja Kaarma valla kontaktvööndi ühisplaneering”. Kõnealust projekti toetati summas 1 323 586 krooni ja selle kirjutas valmis Saaremaa ettevõtluse edendamise sihtasutuse (SEES) juhataja Piret Pihel koos linnaarhitekt Hannes Koppeliga.

2 367 080 krooni suuruse toetuse sai Saare maavalitsuse esitatud projekt “Tuuleenergeetika teemaplaneeringu koostamine Saare, Hiiu, Lääne ja Pärnu maakonnas”. Projekti kirjutas maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Mika Männik, nõustajaks oli SEES.

Norra ja Euroopa majanduspiirkonna programmi eesmärkideks on tugevdada avaliku sektori haldusvõimekust ning arendada piirkondlikku koostööd ja majanduskeskkonda. Programmi eelarve aastateks 2008–2011 oli 53,2 miljonit krooni, mis on nüüd kahe taotlusvooruga jagatud kokku 42 projekti rahastamiseks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)