Soome õpetaja õnnistas Kuressaares sisustusbutiiki (18)

Soome õpetaja õnnistas Kuressaares sisustusbutiiki

KINDLUSTUNNE: Sirje Koskinen ja isa Kalevi sisustusbutiigi õnnistustalitusel. Vasakul tagareas paistab pereisa Seppo.

Esmaspäeva õhtul õnnistas Soome õigeusu kiriku õpetaja isa Kalevi Kuressaares Tallinna tänaval asuvat sisustusbutiiki, mis nüüd kuulub eesti-soome perekonnale.

Butiigi omandamisega täitis pereisa Seppo Asikainen oma naise Sirje Koskineni ammuse unistuse. “Kui me tulime eelmisel aastal Saaremaale elama, olin natuke õnnetu, sest minu unistustepood oli siin juba avatud,” rääkis Sirje Oma Saarele. Seda õnnelikum oli viimased kümme aastat Helsingis elanud Kärla vallast pärit naine nüüd, kui butiik saadaval oli.

Poekest kutsuti õnnistama perekonna vaimulik õpetaja isa Kalevi. Sirje sõnul on see Soomes päris tavaline, et kirikuõpetaja kauplusele õnnistuse annab. “See annab kindlustunde ja eriti armas on see, et talituse viis läbi õpetaja, kes on ristinud meie lapse ning õnnistanud ka meie kodu,” avaldas ta.

Sirje loodab, et butiigist leiab igaüks endale midagi meelepärast, eriti need, kel on romantiline hing ning kes tahavad midagi kas endale või sõbrale osta. “Päris ilma ostuta on siit väga vähesed ära läinud, küünlakomplekti või seebi võtavad nad ikka,” rääkis poe perenaine.

Tõelise perekonnaäri teeb veetlevaks suvel müüjaametit harjutav 10-aastane peretütar Tuuli. Ema sõnul meeldib tütrele poes väga ning ta on väga teadlik laps, kes teab täpselt, kui pikki tööpäevi ta võib teha. “Ükspäev läks natuke ajast üle ja siis ta kohe helistas Seppole ja küsis, kas too tahab vangi minna, miks talle juba järele ei tulda. Tal on päris tööleping ja alles ükspäev uuris ta kalendrist, millal tal töölepingu järgi palgapäev on,” muheles Sirje, kes ise on terve elu poes töötanud.

Küsimusele, miks perekond otsustas Soomest ära Saaremaale tulla, vastas Sirje: “See oli Tuuli otsus, tema ütles, et nüüd on õige aeg.” Tuuli on nüüd aasta käinud Saaremaal koolis ning tal läheb hästi. Ema Sirjet vaevas aga teisel pool Soome lahte koduigatsus. “Mis ma ikka oleksin seal pensioniiga oodanud,” arvas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 246 korda, sh täna 1)