Augustikuu oma imeilusate öödega oo kätte jõudn

Kis juulikuus omale puhkuse said võtta, nee panevad nüüd üksteese järel soare pealt leekima. Paerguse ilma järele muidugid raske südamega…
Täna 6. augustil kellu 16 peetse Koguva Kunstitallis üks Leisi pillimängilaagri kontsert. Loagrirahvas mängab pilli- ja tansilugusid loagrites isemeisterdat rahvapillide peal. Pileti hind oo sõuke sümboolne! Külalisesinejana astub üles rahvamuusikaansambel Piibar.

Kohjapeal soab nähe augustikuist kunstinäitust fotograaf Kaido Haagenilt, mis kannab pealkirja “Mehed läksid merele”. Näitus oo soan juba mitut sorti arvamisi – aga nõnna just peabkid olema! Väljas oo pildid liiva peale kirjat meeste ja poatide jälgedest. Ja veel oo Kunstitallis nähe ajaloolisi materjale uisust ja uisu ehitamisest.
Selle laupa peetse Muhumaa spordipäev.

Kangeste tihe päe oo tulemas aga tükkis tuleva nädali laupa 15. augustil. Kellu 12 juba hakkab peale järjekordne saatesarja “Laulge Kaasa” lindistamine Nautse-Mihklil. Kõik kaasa laulda tahtajad oo sõnna oodetud, seda saadet juhib teatavaste Reet Linna.Muhu Muuseumi õue peal hakkavad selle samma päeva kellu 16 mängma Muhu-, Saare- ja mandrimoa lõõtsamehed.

15. augusti õhtast kellu 21 tuleb minna Aljava heinaküüni Küünikontsertile, kus selle voasta esinevad Ivo Linna, Anti Kammiste ja Suisapäisa koor. Küüni väravad tehasse tunnijagu enne kontserti lahti. Pileti hinnad oo sii kenaste kahtes jaos – pensiunärid ja lapsed soavad vähema rahaga. Selle-voastased Küüni-kontserti esinejad oo õhkama pannud juba nii mõnegid sõukse inimese, kis oma töö tõttu sõnna sellepäeva mitte ep pease minema. Seda enam tahtvad aga minna nee, kis soavad.

Muhu segakoor köis mineva pühabe Karja kihelkonna päevadel Leisis, kus peeti maha pisike, aga väga südamlik laulu- ja tansipäe. Kõiki võeti nõnna kenaste vastu. Peale kõige muu said esinejad müügiletist tasuta kohvi ja pärast kangeste head sooja suppi. Võimendus olli väga heaste paikas, kõik laulud ja pillimängid jõudsid kuulajateni. Mitte nagut teatud pidu aegas mõni kuu tagasi teatud kohja peal, kus meite segakoor sai peale esinemist erakordselt kiita – teitel oo kangeste kenad laulud, aga nee läksid kõik otse taeva! Neh, kuulajad põle kuuln midagid, voatasid nagut tummfilmi…

Siis sai Karjas veel arutat, et näe, pisiksed laulu-lavad oo peaaegut igal pool. Muhu soare peale tuleks sõuke ehita näiteks Külasema külase. See oo paergust paljast mo oma mõte, ärge ärrituge! Nõnnasamma sobiks see Hellamoa spordilatsi peale või Lii-vale.

Aga Külasema külaselts korraldab selle voasta juba II Laulu- ja Tansipäeva. Pühabe, 16. augustil kellu 12 Külasema lipuväljakul. Esinema tulevad taidlejad nii Muhust kui mõjalt. Ja Külasemas soab peale eeskava päris tõeste koa sooja suppi süüa. Seda pakkuvad kõikidele pidulistele naiskodukaitsjad. Õhtast pidi olema midagid pistmist karaokega, igatahes oo kohjapeal Saaremaa karaokeäss Iivo Miil.

Augustikuu oma imeilusate omingute, päevade, õhtate ja öödega oo kätte jõudn. See oo jälle päris isiklik arvamus, eks igaühel oo oma lemmik-aeg voasta sihes. Mõned päevad tagasi lahkus ootamatult meite seast oma rahupaika Lepana GalaKontsertitele aluse panija.

GalaKontsert oo juba mõned voastad puhkusel, aga selle mõtteks sai lavale kanda sõuksed muusikud, kis oma südamest lihtsalt oma hinge-muusikad välja pudistavad – esteks oma jaoks ja siis ehk teistele. Muhuskid oo ju nii mõnigid, kelle nimi ep ütle laiemale publikule eri-ti midagid, aga oma sõprade seas tundasse neid kui imepäraseid muusikuid. Just selliste inimeste jaoks tuleb Gala Kontsert millalgid tagasi.

Hoidke oma sahkel irvakil – kis sõnna sisse teeb laulusid, luuletusi, joonistab pilta või teeb veel midagid teistmoodi! Ähk läheb taris – hiidlase varesse viiti!
Olge munuksed!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 40 korda, sh täna 1)