Parim haakrik jõudis laadale Rakverest

Parim haakrik jõudis laadale Rakverest

TÄNAVUSTE MEREPÄEVADE PARIM HAAKRIK: Raivo Loomägi ja tema laadale toodud mälestuspilt, mis on kunagi tehtud mereväkke pääsemise puhul.

Kuressaare merepäevade korraldajad koos sponsoriga, kelleks tänavu oli PlussMiinus Elektroonika, on viimastel aastatel koos Saaremaa muuseumi esindajatega välja valinud laada parima haakriku. Tänavu osutus selleks mälestuspilt, mis oli tehtud mereväeteenistusse pääsemise puhul.

Pilt oli tellitud ilmselt Saaremaa juurtega noorele mehele Karl Jurjensohn Maripuule, kes sündinud 16. märtsil 1856, leeriõnnistuse saanud 28. märtsil 1882 ning mereväeteenistusse võetud 7. novembril 1866. Teenistusest lahkus mees 23. septembril 1893.

Pildi oli kaasa toonud Rakveres Maestro antiigiäri pidav Raivo Loomägi, kes ütles, et plaanis esialgu pildi müüki panna, kuid otsustas selle siiski endale jätta ja Rakveres laiemale avalikkusele eksponeerida.

Üldse oli tänavuste merepäevade haakrikulaadale tulnud 15 antiigiga tegelevat äri. Eelmisel aastal lepiti kokku, et kaasa võetakse võimalikult palju merendusega seotud vanavara, ning paljude külastajate kinnitusel oli põnevat merelist vara tänavu rohkem kui kunagi varem, ütles Kuressaare linnavalitsuse kultuurinõunik Heli Jalakas. Ta lisas, et kauplejad omakorda kinnitasid, et rasketele aegadele vaatamata osteti üllatavalt palju ja asjatundlikult.

Haakrikulaadal kauplevate ärimeeste siiatulek on Jalaka sõnul olnud ikka rohkem hobi ja puhkuse ühendamine ning merepäevade toetamine oma kohalolekuga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 127 korda, sh täna 1)