Eelarvekärbe ooteaega eriarsti juurde ei pikenda

SA Kuressaare Haigla juhatuse esimees Viktor Sarapuu kinnitas, et haigekassa 469 miljoni krooni võrra kärbitud ravieelarve Saaremaal eriarstide juurde pääsemise järjekorda ei pikenda.

“Meid ja teisi maakonnahaiglaid see kärbe ei puuduta,” ütles haiglajuht, lisades, et probleeme võib tekkida vaid siis, kui tohtrit, keda on maakonnas vaid üks, pole puhkuse ajal kedagi asendamas, või kui soovitakse minna just konkreetse arsti, näiteks dr Tauli juurde.

Sarapuu sõnul on ka suvine puhkusteaeg möödunud ses suhtes valutult, et pretensioone ühe või teise eriarsti juurde mittepääsemise pärast ei ole temani jõudnud.

Eile oli Kuressaare haigla polikliiniku registratuuris võimalik aeg kinni panna neuroloogi vastuvõtule 8. septembril, endokrinoloogile 31. augustil, kõrvaarstile 14. augustil ning kirurgile 1. septembril. Silmaarsti juurde küll ette aega kinni ei pandud, kuid Sarapuu ütles, et silmaarst käib polikliinikus 2–3 korda kuus ning siis, kui tohter tulemas on, saab ka aja jooksvalt kinni panna.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 30 korda, sh täna 1)