Ime on sündinud

Ime on sündinud

 

Neli aastat tagasi, kui Anseküla kogudus hakkas Salmele pühakoda ehitama, tundus idee pöörane. Endisest katlamajast olid järel vaid seinad ning teades koguduse väiksust (ligi 40 inimest) ja lausa ülinappi rahakotti, võis ilmselt nii mõnigi mõelda, et tore idee jääbki unistuseks.

Nüüd aga peavad kahtlejad endale tuhka pähe raputama, sest ehkki pühakoda veel päris valmis ei ole, toimub hoones sel pühapäeval esimene jumalateenistus.

Nelja aasta jooksul Salmel tehtu näitab, et ka uskumatud asjad võivad tõeks saada, kui inimesed neisse usuvad ja on nõus ka ise midagi nõus ära tegema. Kõigele lisaks tuleb pühakoja rajajate ees müts maha võtta – nemad ei ole kordagi küsinud, mida nad oma töö ja vaeva eest saavad. Lihtsalt on tulnud ja teinud. Kas pole see mitte lihtne ja imeline? Eeskujuks meile kõigile.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 32 korda, sh täna 1)