Kipi-Koovi ja Kapa koguvad populaarsust

Kipi-Koovi ja Kapa koguvad populaarsust

LAAMA LAMAB LAGEDAL: Kapa talu miniloomaeda tullakse ennekõike lastega. Perenaine Esta Alev rõõmustab, et sel aastal on külastajate arv mullusega võrreldes tublisti suurem.

Tänavune turismihooaeg on näidanud, et Saaremaast huvitatud inimesed on üha sagedamini otsustanud puhata looduskaunites paikades ja linlastest lapsevanemad viivad oma võsukesed loomadega sõprust sobitama just taludesse.

Lümanda vallas tegutseva Kipi-Koovi matkakeskuse ja Kapa talu perenaine Esta Alev külaliste vähesuse üle ei kurda. Kui kevadel, turismihooaja hakul puges turiste teenindavate ettevõtjate hinge kartus, et majandussurutis surub turistidki Saaremaast eemale, siis võib Esta Alev juba praegu, enne hooaja lõppu üsna veendunult kinnitada, et tänavune aasta kujuneb mullusest paremaks.

“Kui palju tänavu külalisi protsentuaalselt rohkem käis, seda on isegi raske öelda, aga meie oleme rahul. Ka Kapa talu miniloomaaeda on sel suvel mullusest rohkem inimesi külastanud.
Meil käiakse perede kaupa ja suuremaid gruppe oleme ka teenindanud. Piisavalt palju on sel aastal koolitusi olnud ja neid tuleb veel. Enne uue õppeaasta algust koolitatakse meie juures mitme erialaaine õpetajaid,” mainis Esta Alev.

Kuigi sellel suvel on igasuguseid kokkutulekuid vähem korraldatud, on Kipi-Koovi matkakeskus ometi kokkutulekulisigi küllaga võõrustanud. Esta Alev märkis sedagi, et leedulasi on sel aastal Kapa talu õueväravast sisse astunud tunduvalt rohkem. Lätlasi on seevastu palju vähem käinud.
“Needki vähesed lätlased, kes meil käisid, ei võtnud hommikusööki – ütlesid, et neil on “krisis”. Lätlaste “krisis” on tõenäoliselt suurem kui Leedus ja Eestis,” arvas Esta Alev.

Kipi-Koovi matkakeskus kunagises N. Liidu piirivalvekordonis on saanud ammugi uue nüüdisaegse näo.
Killukese militaarset jättis pererahvas aga alles, pidades silmas ajalugu ja kaugemalt tulnute huvi. Väliskülaliste hulgas leidub alati neid, kes taolisi asju uudistavad. Kipil on see võimalus olemas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 266 korda, sh täna 1)