Repliik: IRL külvab põlvkondadevahelist vaenu (11)

Õigeid otsuseid tuleb teha õigel ajal. Praegune valitsus arutleb pidevalt erinevate kärpevaldkondade üle, kuid inimestele kindlustunnet loovaid otsuseid pole valitsus suutnud esitada.

Koalitsioonipoliitikud püüavad vahelduva eduga tõstatada arutelu pensionide kärpe teemal, millega diskrimineeritakse pidevalt pensionäre. Selle asemel, et arutleda pensionide ja teiste sotsiaalvaldkonna kärbete üle, ootab avalikkus valitsuselt konkreetset majanduse elavdamise, sealhulgas töökohtade loomise kava.

Kui täna räägib Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) sotsiaalkärbetest, siis veel europarlamendi valimiste eel märkis IRL, et võltsoptimism ning tühi populism ei ole lahendused. Valijatele lubati õigeid otsuseid rasketel aegadel, mis tähendas eelarve tasakaalustamist ning selle abil uute töökohtade loomist ja vanade säilitamist. Veelgi enam, sama erakond lubas tõsta ka õpetajate palka.

Eesti riiki ei suuda kaitsta mitmendat põlvkonda vanad tankid, vaid parim kaitse on sotsiaalkaitse. Turvaline olevik ja tulevik eeldavad sotsiaal- ja hariduskulutuste säilitamist.

IRL-i programm märgib, et Eesti peab olema turvaline elukeskkond vanadele ja noortele, maa- ja linnarahvale. Kas mitmed IRLi poliitikud on unustanud oma tõekspidamised ja väärtused või ajavad nad Eesti rahvale puru silma ning külvavad erinevate põlvkondade vahel vaenu?

Mai Treial
Rahvaliidu fraktsiooni aseesimees

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 38 korda, sh täna 1)