Katarina Jee võitis ebaõnne kiuste Kura regati (1)

Katarina Jee võitis ebaõnne kiuste Kura regati

KURA REGATI VÕITJAD: Vaatamata viperustele sai SMS jaht Katarina Jee (kapten Mart Tamm, fotol roolis) Kura regati karika. Fotol ei ole siiski sama meeskond, kes purjetas Leedus.

Üks kohtunike tühistatud sõit ja kaks kalavõrkudesse kinnijäämist ühel regatil ei ole just seis, mis ühele purjetajale rõõmu teeks. Vaatamata kõikidele viperustele suutis SMS jaht Katarina Jee võtta Leedu mainekamalt, Kura regatilt võidu.

42. korda korraldatud Kura regatile läks Katariina Jee (kapten Mart Tamm) kaitsma eelmisel aastal saadud klassivõitu. Esimesel päeval oli minek hea ja suudeti edestada kõiki.

Teises sõidus mindi vastavalt juhendile märki võtma, kuid mida polnud, oli märk. Kohtunike tehtud vea tõttu tühistati teise sõidu tulemused.
Suurim ebaõnn tabas saarlasi aga kolmandal etapil, kui takerduti kalavõrkudesse ja kaotati ligi 50 minutit.

Neljanda etapi sõiduga suudeti siiski tõusta üldarvestuses liidriks, olgugi et oma arvestusgrupis juhtpositsiooni ei saavutatud. (Koha grupis määravad vastavalt kohale saadud karistuspunktid, kuid üldarvestuses liidetakse jahi parameetrite alusel ümberarvutatud sõiduaeg – autor.)

Viiendal etapil kordus kolmanda etapi ebaõnn, seda küll kergemal kujul. Taas kord märgistamata kalavõrku takerdunud jaht suudeti lahti päästa ligikaudu viie minutiga. Grupis saadud teine koht andis kokkuvõttes samuti teise koha. Alla tuli vanduda vaid igipõlisele konkurendile – leedulaste Jigy-Jigyle.

Saarlaste saagiks osutus sedakorda Kura regati üldvõit ja karikas. Koguajaga 27 tundi, 41 minutit ja 35 sekundit lõpetanud SMS jaht edestas järgnenud jahti ligi 10 minutiga.
Kapten Mart Tamme sõnul ei saa öelda, et kas Katarina Jee kõigisse neisse viperustesse sattumata oleks suutnud kaitsta ka eelmisel aastal võidetud Leedu meistritiitlit, mis antakse arvestusgruppide võitjatele. Tamm märkis aga, et saadud võiduga võib rahule jääda. Tema hinnangul väärtustavad leedulased saar-laste võidetud tiitlit isegi enam kui klassivõite.

Katarina Jee meeskonna moodustasid Mart Tamm, Märten Vaikmaa, Peter Šaraškin, Jaan Akermann, Alari Akermann, Margus Merilo. Lisaks oli meeskonda arvatud ka kolm leedulast.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 135 korda, sh täna 1)