Piirivalve süüdistab Ruhnu perearsti pealiskaudses töös (14)

Lääne piirivalvepiirkond arvustab Ruhnu saare perearsti tegevust, kes keeldus minemast Limo randa andmaks abi palliplatsil vigastada saanud meesterahvale.

4. augusti õhtul sai Ruhnu piirivalvekordoni korrapidaja teate, et Limo rannas on mees murdnud kas jalaluu või jala välja väänanud. Ruhnu kordoni korrapidaja teavitas juhtunust kohalikku perearsti Reet Adamsoni, kes keeldus aga koos piirivalvetoimkonnaga sündmuskohale minemast ja soovitas vigastatu tema juurde koju tuua.

Ruhnu kordoni korrapidaja sõnul keeldus perearst sündmuskohale tulemast, sest eelmisel päeval oli ta tegelenud ühe purjus mehega ning arvas, et tegu on sama isikuga. Seega öelnud ta, et pole nõus mitu ööd järjest joodikute pärast väljas käima.

Abivajaja hilisemal läbivaatusel perearsti juures selgus, et kannatanu oli jala välja väänanud. Perearst andis kannatanule esmaabi ja valuvaigistit ning piirivalvetoimkond toimetas mehe Buldersi tallu, kus vigastatu ööbis.
Lääne piirivalvepiirkonna staabiülema Jaak Haameri sõnul ei saa piirivalve olla saare peal ainus riiklik organisatsioon, kes tegeleb nii tule kustutamise, politseitöö, piirivalvetöö kui ka kiirabitööga.

“Kuna perearst on kohapeal olemas, siis ta peaks ikkagi sündmuskohtadel käima,” märkis Haamer, kes informeeris juhtunust ka Saare maavalitsust.
Ruhnu perearst Reet Adamson ütles, et kahe palja käega poleks ta kohapeal abivajajat aidata saanud.

“Meil ei ole ju ekstra kiirabiautot ja sinna randa saab sõita ainult džiibiga, mina oma Ford Mondeoga oleksin seal liiva sisse kinni jäänud.” Maavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Inna Kask ütles, et vestlused osapooltega seisvad veel ees.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 98 korda, sh täna 1)