Politsei uurib jõhkrat väljapressimisjuhtu (4)

Kuressaare politseijaoskond alustas kriminaalmenetlust uurimaks Kaarma vallas Loode tammikus 31. juulil aset leidnud vägivallajuhtumit, mille üksikasjade avalikustamisest prokuratuur esialgu hoidub.

“Loode tammikus juhtunu osas on alustatud kriminaalmenetlust, mille käigus sündmuse täpsemad asjaolud välja selgitatakse,” sõnas Oma Saarele Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Külli Kivioja. “Prokuratuur ei pea võimalikuks sündmuse käiku praegu täpsemalt kirjeldada, kuivõrd asja alles uuritakse.”

Uurimine toimub väljapressimist käsitleva paragrahvi alusel. Karistusseadustik ütleb, et “varalise kasu üleandmise nõudmise eest, kui on ähvardatud piirata isiku vabadust, avaldada häbistavaid andmeid või hävitada või rikkuda vara, samuti kui on kasutatud vägivalda, – karistatakse rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega”.

Oma Saarele väideti, et kannatanu pereliikmete andmeil peksti Loode tammikusse viidud meest mutrivõtmega, lasti silma pisargaasi ja valati talle peale süütevedelikku. Tagatipuks olevat see ka süüdatud. Prokuratuur seda infot ei kinnita.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 47 korda, sh täna 1)