Vastutuul segas võrkpalli-parvega lätlaste Ruhnu-retke

Vastutuul segas võrkpalli-parvega lätlaste Ruhnu-retke

 

Laupäeval külastasid Ruhnu saart läti noormehed, kes parvetasid saarele kahest kanuust ja võrkpallidest kokkupandud alusega. Omal jõul nad vastutuule tõttu Läti rannikust väga kaugele ei jõudnud ning pukseeriti Ruhnu saatelaeva köie otsas.

Parvetajate eesmärgiks oli suvel midagi hullu teha ning sellega saadi hakkama.
Läti seiklejad hakkasid Kolka tipust sõitma laupäeva hommikul enne kella kümmet. Ruhnu vallavanem Aare Sünter, kes teiste seas noormeestel vastas käis, rääkis, et nende üritust oli takistanud vastutuul.

Kuna Lätis oli käimas ka ennustusvõistlus, kui kaugele parv omal jõul kuue tunniga jõuab, pendeldasid parvetajad Läti lähedal purje abil ja aerutades nii kaua, kui jaksasid. Pärast seda seoti parv köiega saatelaeva külge ning pukseeriti Ruhnu.

Ruhnu jõuti laupäeva õhtul pärast kümmet, kus neil oli vallavanema sõnul vastas päris palju inimesi. Rahvas oskas noormeestele vastu tulla piirivalvelaevalt saadud info järgi, kes nende tulekut jälgis.

Sünter rääkis, et neli seiklejat olid väsinud, aga rõõmsad ja lõbusas tujus. “Neil oli hea meel, et kohale jõudsid, et asja tehtud said,” kirjeldas ta.
Lätlased lahkusid Ruhnust pühapäeva hommikul, olles taas parvega saatelaeva külge aheldatud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 44 korda, sh täna 1)