Repliik: Bussijuhid on meil tublid (3)

Mina tahan sõna võtta bussijuhtide kiitmiseks. Vaatasin, missugustes tingimustes peavad juhid töötama. Eelmisel kolmapäeval istusin Koimlas bussi, peale minu oli veel üks noor daam.

Bussijuht toksis piletiaparaadi kallal, aga lõpuks ütles, et ma teile piletit müüa ei saa, sest aparaat pole korras. Andis paberile kirjutatud pileti. Ka Lõmalast tuli kaks inimest peale ja juhil sai paber ka otsa. Nii me sõitsimegi Tiirimetsani, juht ühe käega roolimas ja teisega nokitses veel aparaadi kallal. Tiirimetsas ütles ta bussis olijatele, et nüüd võin kõigile pileti anda, sain aparaadi tööle.

Samal ajal oli bussis väga kuum. Küsisin, kui kuum on. Ta vastas, et 27,5 kraadi. Sellises kuumuses peab inimene siis reisijaid vedama ning olema veel lahke ja viisakas ka. Tagatipuks kargas peatuses bussi ette seisma jäänud sõiduautost välja üks mees, kes hakkas tigeda häälega karjuma, et oled sa purjus või. Juba Riksust saadik olevat ta sõitnud bussi järel ega saanud mööda. Aga buss ju peatus ka Lõmalas.

See, et mööda ei saanud, oli vale. Aga sõim ja ähvardamine, politseiga hirmutamine, mis sinna juurde kõik veel käis. Kahju, et ei osanud vaadata selle auto numbrit. Bussijuht peab veel psühholoog ka olema. Meil oli tõesti sellest bussijuhist kahju. Üks mees küsis, kas seda bussiventilatsiooni siis korda ei saa. Bussijuht ütles, et need, kes seda oskavad, asuvad kõik Tallinnas.

Käisin sellest juhtumist ka maavalitsuses rääkimas, seal juhatati mind ühe daami juurde, kes kuulas mind ära ja tänas informatsiooni eest.
Ka linnaliini bussidega tuleb mul sõita. Abivalmis on ka linnaliinide juhid – aidatakse ratastooli või kepiga inimesi bussi, kiibitakse kaarte ja ollakse igati abivalmis. Ei ole kohanud ühtki bussijuhti, kes oleks sõitjatele midagi halvasti öelnud.

“Tänan”, “palun”, “head päeva” – seda kuuleb pidevalt. Korra küll käis ajalehest läbi, et keegi olevat bussist välja tõstetud, aga igaüks, kes oleks selle naisega koos bussis olnud, oleks sama nõudnud.
Kokkuvõttes ütlen, et meil on väga tublid bussijuhid, ja veel kord rõhutan, missugustes tingimustes nad töötama peavad. Jõudu neile!

Pensionär Kuressaarest
(nimi toimetusele teada)

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 85 korda, sh täna 1)