Maakonnas alustab kooliteed 276 last

Tänavusel tarkusepäeval alustab Saare maakonnas kooliteed esialgsetel andmetel 276 last, ütles Saare maavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Raivo Peeters Oma Saarele.

“Arv on esialgne ja võib veel muutuda,” toonitas Peeters, kelle sõnul sündis maakonnas 2002. aastal 295 last, nii et praeguse seisuga neist 19 vähemalt oma maakonnas kooliteed ei alusta.

Peeters ütles, et hästi nukker on seis Kihelkonnal, kus 1. klassi läheb üks laps, Ruhnus ei avata 1. klassi tänavu üldse. “Ülejäänud maakoolide esimesed klassid tulevad sellised kolme kuni kümne lapsega,” nentis maakonna haridusjuht, lisades, et pilt ei ole siiski kõige hullem.

Kuressaares läheb linna haridusnõuniku Õilme Salumäe kinnitusel kooli 162 poissi-tüdrukut, kuid seegi on esialgne arv, sest suve jooksul võib nii mõndagi muutuda. “Koolid hakkavad esmaspäevast tööle, siis saab öelda täpsemalt,” toonitas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)