Sanatoorium keelas ligipääsu internetikommentaaridele (20)

Saaremaa Spa-Hotelli ketti kuuluvate sanatooriumide arvutivõrgus olevatest arvutitest ei ole võimalik lugeda kommentaare Saaremaa meediaväljaannete veebisaitidel.

Kitsendus kehtib ajalehtede Oma Saar ja Meie Maa võrguväljaannete ning portaali Saarlane.ee uudiste kommentaaride lugemisel ja nende kirjutamisel.
Oma Saare allika sõnul kuvatakse kommentaaride lugemise soovi korral arvutiekraanile kiri “Access is Denied” (e.k ligipääs puudub) ja viide filtreerimistarkvarale.

Anonüümsust palunud allika hinnangul võib internetikommentaaride lugemise ja kirjutamise keelustamine olla normaalne Põhja-Koreas või Hiinas, kuid Eesti Vabariigis on see absurdne.
”Ka Nõukogude ajal tuli taolist sõnavabaduse piiramist ette, kuigi siis ei olnud internetti,” sõnas ta.

Oma Saar palus asja kohta kommentaari Kuressaare Sanatooriumilt, märkides, et ”Saaremaa spaahotellid on keeranud oma majades kinni võimaluse kommenteerida teatud veebisaitidel, näiteks ka aadressil omasaar.ee ”. ”Kuivõrd on see tõsi ja kas firma on valmis põhjuste kohta väikse kommentaari andma?” küsis Oma Saar Kuressaare Sanatooriumi juhatuse esimehe asetäitjalt Frey-Christian Ferneliuselt.

Fernelius teatas vastuseks, et ”ei saa küsimuse sisust aru”. ”Meie ettevõttes on arvutid töövahendid ning neid kasutatakse töö tegemiseks, mitte internetis surfimiseks,” teatas Frey-Christian Fernelius.
Oma Saar on varem kirjutanud, et Frey-Christian Fernelius palus politseil uurida seaduserikkumist, mis seisneb internetikommentaaris tema Hitleriga võrdlemises. Väidetavalt kahtlustab ta, et halvustava kommentaari kirjutas keegi tema kolleegidest.

Kuressaare politseijaoskond palus avalduse asjus seisukohta andmekaitse inspektsioonilt, mis ei ole seni veel laekunud.
Netikommentaaride teema sai alguse Kuressaare Sanatooriumi juhtide ja Eesti Kontserdi direktori Aivar Mäe konfliktist ooperipäevade esinejate majutamise pärast, mida kohalike veebisaitide kommentaariumides usinalt käsitleti.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 89 korda, sh täna 1)