Leader-programm toetas saarlasi 17,5 miljoni krooniga

MTÜ Saarte Koostöökogu hindamiskomisjon valis välja esimese taotlusvooru projektitaotlused, mida Leader programm rahastab ühtekokku 17, 5 miljoni krooniga.

Saarte koostöökogu tegevjuht Koit Kelder ütles, et kokku laekus esimesse taotlusvooru 79 taotlust (kogusumma ca 28 miljonit krooni), millest toetus määrati 46 projektile. “Taotlusi laekus oodatust rohkem, olime arvestanud umbes 50 taotlusega,” märkis Kelder.

Koit Kelder rääkis, et hindamiskomisjon hindas taotluste sisulist vastavust Saarte koostöökogu strateegiale ja 2009. aasta rakenduskavale. Edasi esitab toetuse taotleja taotlusmaterjalid PRIA-le, kes hindab taotleja ja taotluse nõuetele vastavust ja langetab otsuse taotluse rahuldamise või mitterahuldamise kohta. Esimeses taotlusvoorus hindamiskomisjoni heakskiidu saanud projektide nimekirjaga saab tutvuda aadressil www.skk.ee (uudiste alt).

Taotluste vastuvõtt käesoleva aasta teise taotlusvooru algab 26. oktoobril ja kestab 9. novembrini. Teises voorus läheb jagamisele 7,5 miljonit krooni. 2010. aastal läheb Saare maakonnas Leader-meetme raames jagamisele viis miljonit krooni ja aastatel 2011–2013 kokku 30 miljonit krooni. Toetust saavad taotleda ettevõtted ja ettevõtete ühendused, kohaliku omavalitsuse üksused ja sihtasutused ja mittetulundusühingud.

Saarte koostöökogu on omavalitsuste, ettevõtete ja mittetulundusühingute vabatahtlik ühendus, mille eesmärk on edendada elu maapiirkondades. Hetkel on koostöökogus 70 liiget, kuid organisatsioon on avatud uutele liikmetele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 37 korda, sh täna 1)