Lugeja kiri: Kas seekord saaks asjalikult? (1)

Veel veidi aega ja kogu riik on taas valimiste melus. Seniajani on kohalike valimiste kampaania käinud suhteliselt viisakas toonis ja ei ole väga pealetükkiv olnud. Mis peamine, oma konkurentide pidevat mahategemist ei tahaks seekord enam kuulata.

Ajad on keerulised, inimesed on mures. Eelolev talv võib nii mõneski kohas tulla raske. Töötuskindlustushüvitised hakkavad lõppema ja toimetulekuraskustega peresid tuleb üha enam juurde. Omavalitsuste tulubaas näitab langust, mille tõttu ei ole ka võimalust loota linnadest-valdadest oluliselt tuge juurde saada.

Paljudes külades on vaid vanaduspensionär see, kes saab end turvaliselt tunda. Et keegi on jäänud ilma kodust, pereautost või mõlemast, see ei üllatagi enam. Hirmus mõelda, aga me oleme selliste uudistega juba harjunud.
Euro kasutuselevõtmise oma logoks teinud valitsuskoalitsioon kavandab uusi eelarvekärpeid. See tähendab seda, et veel kord tuleb püksirihma pingutada. Kõik see satub ajale, mil valimiskampaania on oma hiilguse tipus.

Hädasolev härg pidavat kaevu minema ja uppuja haaravat õlekõrrest. Küllap ka nendel valimistel loodetakse, et omavalitsustes tuleb võimule jõud, kes kõik halva heastab. Seetõttu on oht, et populism tõstab pead ja kuldsuud teevad taas endale nime.

Mul oleks vaid üks soov. Et valijatele seekord kärbseid pähe ei aetaks. Loodan, et ei käida tühjade lubadustega majast majja. Et poodide taga ei toimu õlle ja Lauaviina eest häälte ostmist. Et paljulapselisi peresid ei meelitata õhku täis lubadustega suurtest sotsiaaltoetustest, mis kohe-kohe tulekul on. Muidugi siis, kui lubajad võimule saavad. Ma loodan, et ka pensionäridele räägitakse meie majandusolukorra kohta tõtt. Nemad on üle elanud mitmeid kordi rängemaid aegu kui praegune.

Ma usun, et kui seekord üksteist ei tõrvata, läheb rohkem saarlasi 18. oktoobril valima. Kui ajupesu ei tehta, lähen ka mina. Me oleme juba kogenud, et rasketel aegadel saame hakkama laimu ja valedeta, äkki saame ka seekord.

Ü. Põld
Oma Saare lugeja pealinnast

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 35 korda, sh täna 1)